Další krimi seriál na nedělní večer: Po seriózní Daně na obrazovky vtrhne živelná Marta

Další krimi seriál na nedělní večer: Po seriózní Daně na obrazovky vtrhne živelná Marta
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milionová sledovanost každé epizody Odznaku Vysočina dává divákům velkou šanci na to, že se znovu se svými oblíbenými kriminalisty setkají. O třetí sérii se vážně uvažuje, mezitím ale dostanou šanci i další projekty. Závěrečný díl si nenechalo ujít 1 315 000 diváků. Stal se tak nejsledovanější epizodou druhé série.

Kriminální seriál Případy mimořádné Marty se rozjíždí už tuto neděli. Příznivcům kriminálních seriálů neušlo, že podobný seriál už se vysílal na Slovensku. V obou případech jde o licenční projekt, a to podle francouzského originálu. Vypadá to, že si tvůrci trochu usnadňují práci – místo vlastní tvorby spíše raději sáhnou po materiálu, který už je zpracovaný a osvědčil se.

Po seriózní a vyrovnané Daně Skálové to bude pro diváky trochu šok. Hlavní hrdinka Marta Adamcová vychovává tři děti od dvou otců. Otec nejstarší dcery se před 16 lety ztratil, jako by se po něm slehla zem. Druhý manžel jednoduše s temperamentní Martou žít nevydržel.

Marta (Taťána Dyková) je svérázná uklízečka s IQ 160, která má problém s autoritou, a proto v žádné práci dlouho nevydrží. Teď zrovna uklízí kanceláře na policii, což jí vyhovuje, protože to dělá v době, kdy tam není živá duše, a tak ani nemá možnost někoho naštvat.

To však končí v okamžiku, kdy shodí na podlahu složku s materiály k vyšetřovanému případu. Přirozená zvědavost sehraje svou roli, a tak si Marta případ pročte. Zjistí, že vyšetřování jde špatným směrem. Udělá si proto na tabuli své vlastní schéma vraždy, kdy podezřelou označí jako oběť. Své indicie v kanceláři nechá a kriminalistům nedá moc práce si z kamerového záznamu zjistit, kdo se jim plete do jejich řemesla.

Případ vraždy a zmizení je pro náčelnici Kláru Hořavovou (Anita Krausová) noční můrou. Když zjistí, jakým způsobem vyslýchané Martě pracuje mozek, pustí se do experimentu – nechá bláznivou uklízečku na případu pracovat s kapitán Kreinerem (Roman Zach). Marta nemá na výběr, jelikož na stanici už stihla napadnout policistu a spolupráci jí nabídli místo trestu.

kapitán Kreiner
Kapitán Kreiner. | Zdroj: TV Nova

Marta má smysl pro detail a hledání souvislostí, které ostatním unikají. Navíc, když nemůže spát, ráda sleduje různé dokumenty. Má tak poměrně nadprůměrný přehled o všem, co by jako kriminalistka mohla potřebovat.

Hlavně její zásluhou se případ vyřeší, a tak Marta dostane nabídku na práci konzultantky. Jenže ona má jasno – u policajtů by pracovat nechtěla. Ale uklízet jim, to je něco jiného.

Doma její nejstarší dcera stále více prožívá skutečnost, že nepoznala svého otce, a dokonce nemá ani žádnou stopu k tomu, jak by ho mohla najít. Přijde jí to nespravedlivé, protože její sourozenci sice s tátou nebydlí, ale stýkají se s ním a je součástí jejich životů. Ona se tak cítí ztracená a opuštěná. Navíc vidí, že mladší bratr má zřejmě po matce stejnou schopnost vše rychle analyzovat a všímat si věcí. Ona tak trochu žárlí, protože má pocit, že je příliš obyčejná.

Matka by jí ráda dala nějaké reálné vysvětlení, co se stalo s jejím otcem, jenže sama to netuší. Proto nakonec práci u policie přijme. Má ale podmínku  po ztraceném partnerovi se musí začít pátrat.

Těžké časy čekají hlavně Kreinera, který je pedant na dodržování pracovních postupů a jen stěží dokáže držet krok s živočišnou Martou, která se řídí výhradně rozumem.

Zdroje článku:
  • autorský text,
  • Press kit TV Nova