Major Herman a rivalové Luděk a Evžen z Ulice se složí na dostihového psa

Major Herman a rivalové Luděk a Evžen z Ulice se složí na dostihového psa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco major Herman patří v Ulici spíše ke Gábině, Luděk s Evženem k sobě neodmyslitelně patří jako dva odvěcí nepřátelé, kteří nikdy nenajdou společnou řeč, natož aby spolu někde poseděli. Stát se však může všechno, a tak se z nich na nějakou dobu stanou dokonce kamarádi.

Luděk s Evženem ztělesňují dva znepřátelené tábory, které mají společný cíl. Blanku. Jeden ji chce vlastnit jako trofej a kořist a podle toho s ní také zacházet. Druhý je její ochránce a přítel, který jí je jednoduše rád nablízku. Společné slovní souboje tak v Ulici svádějí pokaždé, když se setkají, nebo když je řeč o Blance či o nich samotných. Jednou došlo dokonce i na fyzický střet. Zatímco v Ulici Evžen vystupuje jako kladná postava, jinde jsou společně s Luďkem záporáci oba. 

Jistě patří k nejvýraznějším postavám seriálu Ulice a diváci na nich nenechají nit suchou. Ať už v dobrém, či zlém, mluví se o nich hodně. Dokáží upoutat svým charismatem a hereckými výkony, i když právě nehrají v Ulici, kde se leckdy musejí krotit a držet se svých umírněnějších rolí. Hlavně to platí v případě Martina Fingera, která má právě zlodušského talentu na rozdávání. V případě Vasila Fridricha se o tom můžeme přesvědčovat již v seriálu.

Teď mají příležitost oba projevit se jako největší neřádi a násilníci. Byla by proto velká škoda nepřijít na další divadelní představení s názvem Večer na psích dostizích. Premiéra v Činoherním klubu v Praze proběhla v polovině letošního června a další podívaná bude znovu pokračovat v září po letních prázdninách. Luděk s Evženem však nejsou jediným lákadlem tohoto představení. 

Posledním z party je všemi uznávaný a oblíbený major Jiří Herman. I jeho ztvárnitel, herec Jan Holík, se ujal role automechanika ve zmíněném představení společně s jeho kolegy. Pro jednou tak znovu mění pomyslnou policejní uniformu správného majora Hermana za omšelou bundu a džíny pofidérního bezcharakterního automechanika. 

Zdroj článku: