Nevěsta na útěku: Komedie, kterou 10 let nikdo nechtěl. Nakonec vydělala 310 milionů dolarů jen v kinech

Nevěsta na útěku: Komedie, kterou 10 let nikdo nechtěl. Nakonec vydělala 310 milionů dolarů jen v kinech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Devět let po úspěchu Pretty Woman se nějakým zázrakem podařilo režisérovi Garrymu Marshalovi přemluvit své slavné herecké duo, aby se opět sešlo před kamerou a natočilo průměrnou komedii, na kterou lidé chodili do kin, přestože kritika moc vlídná nebyla.

Julia Roberts byla označována za příliš starou na role „diblíků“ a Richard Gere za příliš starého na role romantických hrdinů. Přesto po deseti letech příprav nakonec film spatřil světla kinosálů. Role v něm za ty roky odmítla celá řada herců.

Nevěstu si mohla zahrát v různých obdobích Anjelica Huston, Mary Steenburgen, Geena Davis, Demi Moore, Sandra Bullock, Ellen DeGeneres nebo Téa Leoni.  Žádná z hollywoodských krásek neprojevila o roli zájem. Místo Richarda mohl za nevěstou běhat Christopher Walken, Harrison Ford, Mel Gibson nebo Michael Douglas.

Všichni nabídku odmítli. Dokonce ani Ben Affleck nevzal jednu z menších rolí, kdy měl hrát jednoho z bývalých snoubenců, kterému nevěsta utekla. Nikdo z kritiků nepochopil, proč na film, který je podle nich zmatený a bez života, lidé chodili v takové míře do kin.

Roberts a Gere ve filmu, zdroj:  © Česká televize

Režisér Gerry Marshal si po nečekané slávě Pretty Woman dlouho pohrával s myšlenkou na pokračování. Problém byl, že nikdo nedokázal napsat příběh, který by na úspěšný film mohl navázat. Proto se nakonec pustil do natáčení příběhu o trochu moc splašené nevěstě, na kterém sice vydělal, ale s prvním trhákem, který z Julie Roberts udělal na čas nejlépe placenou hvězdu, se srovnávat nemohl.

Hlavní hrdinka Merry Carpenterová několikrát utekla ženichovi od oltáře a její příběh zaujal sloupkaře „Ike“ Grahama. Jenže Ike nemá ty nejlepší informace a za odfláknutý článek to schytá.

Aby si napravil reputaci, vydává se za Maggie, která překvapivě opět chystá svatbu. Věří, že tentokrát už to zvládne. Je to už čtvrtý pokus a začíná být k smíchu všem z okolí.

Ike se snaží od lidí z města zjistit o mladé ženě co nejvíce, ale ta je z jeho slídění frustrovaná a nabízí mu, aby trávil více času s ní a mohl si tak udělat obrázek, jaký je člověk. Sbližování bude překvapivě mnohem příjemnější, než plánovali, což se nebude líbit poslednímu ženichovi.

Nakonec i další svatba končí úprkem z kostela. Novinář se vrací domů, až jednou náhodou ve městě narazí na dívčinu stopu...

K vidění 6. 8. na ČT1.

Zdroj článku: