Julia Roberts: Představitelka Pretty Woman oslavila 53. narozeniny. Co o ní možná nevíte

Julia Roberts: Představitelka Pretty Woman oslavila 53. narozeniny. Co o ní možná nevíte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Julia Roberts v současnosti patří mezi ty nejlepší Hollywoodské herečky. Proslavila se hlavně díky filmům Pretty Woman a Ocelové magnólie. Podívejte se na začátky její kariéry, vztahy a koníčky, o kterých jste nejspíš vůbec nevěděli.

Těžké dětství

Když Julii byly teprve čtyři roky, její rodiče se rozvedli. O šest let později její otec zemřel na rakovinu, když jí bylo pouhých deset let. Její matka se sice znovu vdala, ale svého nevlastního otce Julia nesnášela.

Kvůli velkým brýlím a jejímu typickému širokému úsměvu se ve škole setkávala s mnoha posměšky.

Jejím snem bylo stát se veterinářkou. Poté studovala žurnalistiku, školu ale nedokončila. Nakonec se po střední škole přestěhovala do New Yorku, kde začala s kariérou modelky a herečky.

Začátky herectví

Po pár malých rolích ve filmech jako Crime Story (1986) a Spokojenost (1988) se společně s bratrem Ericem objevila ve známějším filmu Mystic Pizza (1988). Jen o rok později už dostala roli v oceňovaném snímku Ocelové magnólie (1989). Ta jí dokonce vynesla nominaci na Oscara. Po hlavní roli ve filmu Pretty Woman (1990) se Julia stala velmi oblíbenou a uznávanou herečkou a další nabídky se jen hrnuly.

Mezi její nové filmy patří např. Jíst, meditovat, milovat (2010), Moje krásná učitelka (2011), Blízko od sebe (2013), (Ne)obyčejný kluk (2017) nebo Ben Is Back (2018).

Vztahy

Julia měla spoustu krátkodobých vztahů i manželství. Chodila například s Dylanem McDermottem, Matthewem Perrym nebo Jasonem Patrickem. Vdaná už byla dokonce třikrát. S Lylem Lovettem i Benjaminem Brattem se po dvou letech rozvedli. Nyní žije se svým třetím manželem kameramanem Dannym Moderem a se sými třemi dětmi.

Co jste o Julii možná nevěděli?

Nejspíš jste nevěděli, že miluje pletení. Prý ho provozuje i při natáčení a líbí se jí, že si při něm může povídat s ostatními, narozdíl od čtení.

Má také ráda těstoviny a při natáčení filmu Jíst, meditovat, milovat, který se odehrával v Itálii, prý kvůli nim přibrala alespoň 5 kilo.

Je levačka, ale na roli Erin Brockovich se musela naučit psát pravou rukou.

 

Před pár dny oslavila Julia své 53. narozeniny, to byste do ní ale rozhodně neřekli. Vypadá pořád stále stejně krásně jako v Pretty Woman. No, posuďte sami.