ZOO: Bavor se pokusí odstranit Brázdu. Podaří se mu to?

ZOO: Bavor se pokusí odstranit Brázdu. Podaří se mu to?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V nejnovějších dílech seriálu ZOO budeme nejspíš sledovat souboj dvou silných soupeřů – náměstka Lubora Brázdy a starosty Bavora. Přátelství vzalo za své a Bavor nyní vytahuje na Brázdu těžký kalibr. Kdo nakonec zvítězí?

Zpočátku to vypadalo jako vřelé přátelství, které se přes nutnou spolupráci přeměnilo až na vzájemnou rivalitu. Lubor Brázda se příliš netajil tím, že pro vlastní zisk využíval téměř neustále nejrůznější nekalé praktiky. O to víc se mu dařilo své pozice využívat díky kontaktům na radnici města, konkrétně svým přátelským vztahem se současným starostou Pavlem Bavorem.

Bavor a Brázda tak tvořili zákeřné duo, které se ze všech sil snažilo všemi možnými prostředky získávat peníze do vlastní kapsy. Vzájemně si tak například dohazovali zakázky pro své (mnohdy fiktivní) firmy, případně čerpali nadměrné množství financí z rozpočtu ZOO i města, přičemž peníze mizely kdovíkam. Zdálo se tak, že tuto plodnou spolupráci nemůže nikdo zastavit…

Ivan Vodochodský jako starosta Bavor je tvrdý soupeř, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Na scénu však nastoupila nová ředitelka ZOO, Marie Roklová, a rozehrála svoji vlastní hru. V té se jí postupně podařilo dostat do šachu starostu i svého náměstka, což vedlo k rozbratření jejich dobrých vztahů. Lubor se rozhodl, že o svůj vysněný post ředitele zoo bude bojovat sám a že k tomu Pavlovu pomoc nepotřebuje. Starosta však nenechá nic náhodě. Je si dobře vědom toho, že Roklová stále čeká na další příležitost, kdy donutit Brázdu ze své funkce odstoupit, ideálně i podat výpověď a odejít ze zoo úplně. Zatímco se tedy Lubor snaží zuby nehty držet své melouchy na uzdě a nevystrkovat zbytečně růžky, zatímco ředitelka slídí okolo, Bavor se rozhodne konat.

Do schránky Roklové se tak dostane prostřednictvím anonymního odesílatele složka s důkazy proti Brázdovi. Materiály obsahují dostatek informací pro to, aby Marie mohla Lubora téměř okamžitě vyhodit, případně jeho případ předat policii i pro trestní stíhání. Ta se však rozhodne postupovat jinak… Namísto zasažení poslední rány do Brázdovy cti se tak s náměstkem sejde a obsah složky mu vyloží. Luborovi je jasné, že ředitelka má nyní v rukou eso, které by v případě vyplynutí na povrch jeho reputaci nadobro zničilo. To však Marie nemá v plánu. Jejím cílem je nabídnout Brázdovi návrh – výměnou za její mlčení jí pomůže v odstranění starosty ze hry.

Luborovi se nejdřív celá situace nepozdává, nakonec ale souhlasí. Bavor je koneckonců aktuálně i jeho nepřítel, a pokud se jim podaří jeho vliv výrazně omezit, mohlo by to Brázdovi poskytnout příležitost chopit se kormidla. Nejenže by tak mohl snadněji bojovat o post ředitele, ale mohlo by se mu také podařit uzmout místo starosty. A to je více než lákavá nabídka, které náměstek nemůže odolat.

Dá se tedy předpokládat, že Lubor nyní dočasně spojí síly se svou dlouhodobou rivalkou, a společně tak vytáhnou do boje proti radnici. Zda jim budou spojené síly proti Bavorovi stačit, to se nejspíš dozvíme v dalších epizodách seriálu. Již teď je ale jasné, že Brázdovi není radno věřit, a Marie tak bude muset být neustále na pozoru a krýt si svá záda, pokud bude chtít z této politické machinace vyváznout bez úhony.

Zdroj článku:
  • Autorský text