ZOO: Proč vlastně Petr Urban odchází, když by klidně mohl dál hrát? Vrátí se? A kdy?

ZOO: Proč vlastně Petr Urban odchází, když by klidně mohl dál hrát? Vrátí se? A kdy?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
„Bez Petra to nebude ono.“ Tak zní povzdech mnoha divaček seriálu ZOO. Řada žen se přes televizní obrazovku platonicky zamilovala do charismatického soudce Petra Kříže, další mu tiše fandily v jeho vztahu s Viky alias Lady X. A když se najednou ukázalo, že postava Petra ze seriálu nečekaně zmizí, byl to pro většinu diváků naprostý šok.

Co bude dál? Bude ještě mít sledování ZOO bez Petra a Viky smysl? Co ještě zajímavého by se mohlo stát, když tahle dvojice znamenala vše?

Víc otázek než odpovědí

Pravidelní diváci ZOO, kterých je více než jeden milion, mají v těchto dnech plnou hlavu otázek. Druhá řada seriálu přinesla po prázdninové pauze velké změny a odchod dvou hlavních postav je pro většinu z nás neskutečným překvapením. Čekali jsme jejich zářijovou svatbu, ale místo toho jsou najednou oba pryč. Ani jeden z herců neřekl, jestli se vrátí. A pokud by se vrátili, sami nevědí kdy. Dost možná to nevědí ani scenáristé seriálu. Tak jak to bude dál, když vlastně nikdo nic pořádně neví?

Vrátí se? Asi ano

Příznivci ZOO by určitě neměli věšet hlavu. I když ústřední postavy budou jistě všem chybět, neznamená to, že by ze seriálu zmizely definitivně. Zaprvé se o nich bude minimálně mluvit mezi dalšími postavami, které budou dozajista řešit jejich osud a pak naznačovat i jejich možný návrat.

Co se týká Evy Burešové (představitelky Viky Janečkové), tak ta je sice aktuálně na mateřské dovolené, ale i tak už přislíbila, že se seriálu bude prozatím účastnit na dálku, tedy telefonicky. Nevylučuje svůj následný plnohodnotný návrat. A z toho plyne, že když se vrátí Viky, která byla s Petrem těhotná, dost pravděpodobně se spolu s ní na obrazovky vrátí i herec Robert Urban jakožto představitel Petra. Takže oba herci si de facto dávají jen pauzu – jasný konec neohlásil ani jeden z nich.

Robert Urban (Petr Kříž) v ZOO končí David Gránský (Albert Polák) pokračuje dál v natáčení, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Změna je život

Má smysl dívat se na ZOO i bez Petra, nebo by snad bylo lepší oželet seriál a začít se zase dívat, až se jednou vrátí na scénu? Opuštění oblíbeného seriálu kvůli odchodu jedné z hlavních postav by jistě nebylo rozumným rozhodnutím. To, že někdo odchází, totiž zpravidla znamená, že někdo jiný přichází. A děj může být neméně zajímavý a neméně zamotaný.

Ostatně, už teď to naznačuje nenadálé objevení dvojčat Tes a Izy Janečkových, které to spolu s podvodníkem Charliem pěkně roztočí. Když k tomu připočítáme novou noční divu Lady Y, která jistě nejednomu muži dokáže zamotat svým vystupováním hlavu, rychle si domyslíme, že i bez Petra to bude pořád docela zajímavá podívaná. A děj má právě díky jeho odchodu možnost posunout se zase trochu jinam, takže se budeme moct dívat i na jiné problémy než jen zamotaný intimní vztah hlavní trojice (nebo spíš čtveřice).

Zdroje článku: