Shromažďování starých věcí koníčkem? Hobby Karolíny Roklové

Shromažďování starých věcí koníčkem? Hobby Karolíny Roklové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Karolína Roklová je postava, kterou v seriálu nepotkáváme příliš často. Když už se ale v některém z dílů ukáže, dokáže oba kluky z baru (Vojtu i Marka) poněkud rozhodit a zkomplikovat jim práci.

Karolína Roklová je manželka Vojty Rokla a zároveň samozřejmě švagrová Marka Rokla. S Vojtou mají spolu kromě oddacího listu také krásného chlapečka, se kterým je Karolína doma. Karolína má jeden obrovský koníček, který by měl být také její obživou. Alespoň tak si to představuje. Bohužel tomu tak ale většinou není.  

O jaký koníček se jedná? Karolína velmi ráda nakupuje starý nábytek a nejrůznější staré předměty. Její představa je taková, že velmi výhodně za skvělé peníze koupí, poté ho opraví a zrenovuje a poté za hodně peněz prodá. Zisk tedy bude pohádkový a Karolína tak přispěje do rodinného rozpočtu. To zní jako skvělý nápad. Tak proč není její manžel Vojta Rokl nadšený a naštvaný je často i Marek?  

Odpověď je jednoduchá. Karolína většinou není zdaleka tak úspěšná jako její představy, a navíc její koníček často zasahuje také do práce Vojty a Marka. Karolína není příliš mobilní a některé zakoupené starožitnosti jsou také poměrně těžké, a proto většinou potřebuje pomoc manžela, který ji za prodejcem zaveze a nábytek naloží. Vše ale musí proběhnout hned, protože jinak by se mohlo klidně stát, že si tak výhodné zboží koupí a odveze dříve někdo jiný. Často se tak stává, že Vojta nestihne úklid baru anebo musí náhle odejít v půlce směny. A to samozřejmě štve také Marka, který pak zůstává v baru sám. Navíc se téměř vždy ukáže, že ta koupě zase tak výhodná není a místo toho, aby Vojtovi a Karolíně přicházely domů peníze za zrenovovaný nábytek, peníze ubývají a doma se hromadí jen velká spousta starého nábytku.  

V posledních dílech už Karolínin koníček nedostává tak velký prostor a ubylo tedy také dějových linek, kdy se Karolína o koupě nových předmětů dohaduje. Na konec ale musíme říci, že je Karolína Roklová velmi milá a sympatická postava, která je upřímná a velmi hodná. 

Zdroj článku:
  • Autorský text