Půlnoční zpověď: K fanouškům seriálu Poslední oběť se vrací oblíbená sourozenecká dvojice Stela a Albert

Půlnoční zpověď: K fanouškům seriálu Poslední oběť se vrací oblíbená sourozenecká dvojice Stela a Albert
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tentokrát je seriál zaměřený na vztah sourozenců Stely a Alberta, kteří se před lety odcizili. Po 7 letech se Stela objevuje na faře a prosí bratra, zda se může vyzpovídat. Její tajemství je tak velké, že se bojí se o něj podělit s manželem.

U bratra má jistotu, že si vše nechá pro sebe. Albert (Marek Lambora) však není z návštěvy sestry moc nadšený, ale když si vyslechne její příběh, má pro ni jen jednu radu:

Běž na policii!

Jenže to Stela nechce a má pro to své důvody. Je to strach, zvědavost a chuť přijít věci na kloub. Stela nikdy nedělala to, co se od ní očekávalo. Proto nebyla v dětském domově, kde s bratrem vyrůstala, vůbec oblíbená. V té době měli jen jeden druhého.

Noční návštěva Stely (Markéta Plánková) souvisí s událostí, kterou ten večer prožila. Předchozí den se u ní stavila klientka, která k ní chodila na terapii, a nechala si u ní tašku. Měla si ji vyzvednout další den. Jenže nepřišla, a tak se Stela rozhodla influencerku Mariannu (Denisa Nesvačilová) navštívit doma a tašku vrátit. Obsah tašky ještě neviděla.

Když přišla k Marianně Krausové, na místě se potkala s ženou na úklid (Simona Babčáková) a její klientka byla mrtvá. Stela zavolala policii a odešla domů i s taškou. Teprve když doma do tašky nahlédla, pořádně se vyděsila. A stejně jako před lety, první, co ji napadlo, bylo vyhledat bratra.

Současný děj je občas doplněný záblesky z minulosti, které postupně odhalují komplikovaný vztah sourozenců.

Policisté (Marek Taclík a Lukáš Příkazký) začínají řešit nález mrtvé Marianny. Do síta podezřelých se dostává i manžel, se kterým žila odděleně. Marianna byla komplikovaná a stala se naprosto závislou na sociálních sítích. Přitom doma jí nic nechybělo, měla zdravé děti, hodného manžela, peníze. Její mánie pro život influencerky jí však úplně změnila pohled na svět, a hlavně soužití s tchýní (Chantal Poullain) se pro ni stalo nesnesitelné. Proto žila sama. Děti zůstaly zatím u otce (Igor Orozovič). Ani párová terapie však nedokázala manželství vrátit do původních kolejí.

Pohmožděniny na těle mrtvoly vyloučily sebevraždu a krátce před smrtí měla Marianna pohlavní styk.

Do děje přicházejí manželé Hruškovi, kteří dochází na terapii. Ti se v dalším ději budou stále objevovat. Manželé navštěvují poradnu, protože paní Hrušková (Sabina Laurinová) obviňuje manžela (Martin Zounar), že jí odepírá „manželské povinnosti“. On uklidí, uvaří, vydělá peníze, ale když dojde na radovánky v ložnici, tak vůbec nic. A Hrušková chce alespoň jednou za měsíc to, na co má nárok. Hruškovi dávají ději humorný nádech, ale na svém problému se opravdu snaží pracovat.

Ani Stela se nevyhne policejní návštěvě. Trochu se jim nepozdává, že zavolala policii a odešla z místa činu. Stela je však přesvědčená, že jednala správně. Zavolala policii, nezůstala v anonymitě a na místě by stejně nebyla užitečná. Jen by překážela vyšetřování. Na to jí policisté ani neměli co říct.

Trochu hůř nese celou situaci manžel Marianny. Ten sice s manželkou nebydlel, ale tajně (aby jeho matka nic nevěděla) si občas zašel do bytu Marianny pro trochu lásky. To jim stále šlo, a přestože se nedokázali na ničem dohodnout, v posteli vše fungovalo tak, jak mělo. Jízlivá Marianna si dělala z manžela legraci, že se bez ní neobejde. Jak se teď přiznal matce, na jedné návštěvě byl právě pár hodin předtím, než Marianna zemřela. Pokud tak dojde na zkoumání biologických stop, nejspíš se dostane v seznamu podezřelých na první místo.

Zdroj článku:
  • autorský text