Specialisté: Švihák Marek Lambora konečně vyskočil z romantických rolí a přidal se k týmu elitních detektivů

Specialisté: Švihák Marek Lambora konečně vyskočil z romantických rolí a přidal se k týmu elitních detektivů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Se zbraní v ruce mu to sluší jako nikdy předtím. O účasti charismatického herce v nové řadě seriálu Specialisté se vědělo už delší dobu, ale jeho konkrétní role byla trochu utajovaná a do spuštění nové série nebylo hned zřejmé, zda se přidá na stranu zákona.

Teď už máme všichni jasno a seriál vysílaný na TV Nova se tak rozhodně s obsazením oblíbeného herce trefil do černého. I přes odchod dvou seriálových postav vypadá nová série velice atraktivně, a to zásluhou celého vyšetřovacího týmu vedeného majorem Strouhalem v podání Martina Dejdara.

Dejdar si udržuje stále svůj charakter, což je příjemná změna oproti Vetchému, který v Případech 1. oddělení předvedl poměrně razantní charakterovou proměnu ze sympatického vyšetřovatele na cholerického šéfa oddělení. Spletité případy Strouhalovi pomáhají řešit kapitán Martin Kovář (Jiří Hána) a kapitánka Zuzana Kohoutová (Zuzana Kajnarová).

Major Strouhal si vyhlédl novou posilu do svého týmu, ale jeden zapeklitý případ mu situaci trošku zkomplikoval. Přestože byl přesvědčený, že kapitán Matěj Karas je nevinný, některé věci se musely ujasnit, aby svou volbu mohl prosadit. Když se rozkrylo, že Karas nesešel ze své cesty a v dobré víře pracoval v utajení pro Národní protidrogovou centrálu, musel se mladý policista ještě vyrovnat se skutečností, že ho jeho bratr chtěl dostat do vězení.

Kapitán Matěj Karas neměl úplně lehké dětství a musel se vypořádat s životem v policejní rodině, kde byly vždy na prvním místě vyšetřované kauzy. Matěj žil v dospívání tak trochu na hraně zákona, ale životní zkušenosti z něj udělaly nezávislého a nepřizpůsobivého člověka, který přinese na oddělení majora Strouhala celou řadu vypjatých a nebezpečných událostí.

Pro herce Marka Lamboru se jedná o posun v kariéře a je to vůbec poprvé, kdy si zahraje drsného policistu. V rámci natáčení seriálu ho čeká i celá řada akčních scén, na které se podle svého vyjádření velmi těší. Jak Marek přiznal v rozhovoru pro Nova.cz, hodně se těšil na to, že dostane opravdovou zbraň. Musel samozřejmě absolvovat školení, aby věděl, jak se s ní zachází.

Marek Lambora u policejního auta, zdroj TV Nova

Mít za pasem zbraň a moci říct větu „Kapitán Karas, kriminální policie“ je vlastně docela adrenalin,

se smíchem uvádí Lambora. I přesto, že vlastně naskakuje do rozjetého a oblíbeného projektu, moc se na práci těší. Jak uvedl, je jen trochu více nervózní, než je to u něj běžné. Těší se, že přinese na oddělení trochu rebelství a čerstvého vzduchu.

Marek se na natáčení dobře připravil, a kromě divadla nemá jiné natáčení, aby se mohl na fyzicky náročnou práci soustředit. Práce kriminalisty ho fascinuje, protože musí nosit v hlavě tolik věcí a vyzkoušet milion špatných cest, než najde tu, které vede k usvědčení pachatele.

Zdroje článku:
  • TV Nova,
  • Press kit,
  • autorský článek