Dnes v Ulici: S dalším nevlastním otcem už Lumír nepočítal

Dnes v Ulici: S dalším nevlastním otcem už Lumír nepočítal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V rodině Nyklových přijala Kateřina roli diplomatky. A že jí to jde, o tom svědčí způsob, jakým vyžehlila konflikt mezi Vilmou a Lumírem. Oba se totiž chovají jako malá děcka. Je s podivem, že vedle svého podnikání má Kateřina pořád ještě kapacitu na tyto žabomyší války.

Lumír se stydí za svou matku, prý se chová jako nějaká patnáctka

Kdyby mohl, svou matku by zamknul v garsonce, ovšem bez mobilu a tabletu. Jedině tak by ho možná přestala rozčilovat. Místo toho, aby byl rád, že jeho matka chytla druhý dech, jsou mu její akce na obtíž. Ale co ho tak žere? Vilda Burda, který má k jeho mámě blíže, než je zdrávo. S dalším chlapem v jejím životě už jednoduše nepočítal. Byl zvyklý na to, že je jeho matka sama. Vždyť má jeho, Kateřinu, Lexíka, Vendulu, Elišku... Jenže to není totéž, tvrdí mu Kateřina. Ta Lumírův pohled na věc absolutně nechápe. Uvědomuje si však, že ti dva si mohou podat ruce. Vždyť přesně takhle odmítavě se Vilma chovala k ní, když se v rodině objevila. Ti dva si opravdu nemají co vyčítat. Na to už ale Lumír nejspíš zapomněl. Pro něj je Vilma osmdesátiletá paní, která už propásla nárok na lásku. Ale Vilma to vidí jinak – i přes svůj pokročilý věk se znovu cítí jako patnáctka.

Vilma se u kafíčka rozplývá nad Vildou

Vilma by do sebe nikdy neřekla, že v osmdesáti zažije to, co ve dvaceti. Kdyby jí někdo řekl, že bude s Vendulou a Kateřinou nad kafíčkem probírat svůj nový objev, ťukala by si na čelo. Jenže ono se to vážně děje. Kateřina s Vendulou za tím možná vidí více, než je. Vždyť s Vildou nechodí. Doteď se jednalo o zdvořilostní schůzky. Pravdou však je, že je jí s Vildou dobře. Tento pán jí znovu vlil život do žil. Tak proč to kazit? Kvůli Lumírovi ani náhodou. Trochu se jí však ulevilo, když s ní Kateřina promluvila a za jejího zarputilého syna tak trochu orodovala. Prý to nemyslí ve zlém, jen má o ni strach.

Kateřinu překvapí Lumírův způsob řešení konfliktů

Jak nejlépe poznat druhého člověka? Tak, že s ním budete mluvit a řešit konflikty. Kateřina se nebojí žádné výzvy. Naopak, když se nějaký problém objeví, má ve zvyku ho úplně rozpitvat a dobrat se k řešení. Proto ji překvapuje, a tak trochu i vytáčí, Lumírův přístup. Ten by kauzu Vilda nejraději zametl pod koberec a už o ní více nemluvil. To ale Kateřina neuznává a Lumír ujišťuje, že s tímhle přístupem u ní nikdy nepochodí. Je to jakési varování do budoucna, kdyby snad měl nějaký konflikt mezi Lumírem a Kateřinou nastat. A on nejspíš nastane, vzhledem k tomu, že Lumír má v poslední době problém úplně se vším. Takový přístup je pro pozitivní Kateřinu ubíjející.

Zdroj článku:
  • Autorský text