Pondělní Prostřeno: V Prostějově se vařilo jedna báseň, ale v ložnici má Renata divnou společnici Boženku. Manžel nejásá

Pondělní Prostřeno: V Prostějově se vařilo jedna báseň, ale v ložnici má Renata divnou společnici Boženku. Manžel nejásá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Renata z Prostějova si dnes určitě vyvařila pět litrů slivovice, které vyhrála v sázce se svým bratrem, kterého na body v kulinářské soutěži porazila. Renata nebyla v pořadu Prostřeno poprvé a stejně jako před časem vsadila na zvěřinu. Ta může být skvělým zpestřením u stolu, pokud kuchařka ví, co dělá.

Renatě by se peníze určitě hodily. Opravuje zděděný domeček, což bývá vždy finančně náročné. A jak s humorem komentovala, k padesátinám si nadělila infarkt.

Musela opustit milovanou práci v pizzerii a stala se z ní invalidní důchodkyně. Občas si přivydělává jako kurýrka pro pizzerii, kde má kamarádku.

Renata v kuchyni rozhodně neexperimentovala, jak to občas vidíme, a vsadila na jídla, která zná. Zaskočená byla pouze z úkolu týdne, protože avokádo nikdy v kuchyni nevyužila. Nakonec si vzala na pomoc internet a udělala pomazánku, kterou své strávníky přivítala.

Za předkrm zvolila salátek s červenou řepou, ledovým salátem a opečenými kostičkami kuřecího masa a krutony. Salát má rád její manžel. Červené řepě dodala příchuť marinováním.

Přestože si všechny účastnice přály strávit tento kulinářský zážitek ve společnosti několika mužů, nakonec se i v ryze dámské společnosti bavily a nepíchaly do sebe vidličky.

Jako polévku si pondělní kuchařka vybrala uzený vývar s domácími nudlemi. Tím se strávnicím docela trefila do noty, jen jedna z žen při hodnocení upozornila na slanost, ale to se už většinou u polévky, která se vaří z uzeného masa, trochu očekává. Pokud má být opravdu s výrazně uzenou chutí, tak je slanější. Zajímavé byly určitě nudle, protože Renata do těsta přidává česnek. Má být potom vláčnější.

Kančí kýta byla naložená ve víně a kdo má rád zvěřinu, určitě se mu sbíhaly sliny. Karlovarský knedlík se někomu zdál studený. Renata si však vybrala poměrně časově náročné menu a ne každý by vše stihl udělat.

kančí kýta u Renaty, zdroj FTV Prima

Domek, kde Renata žije, je uprostřed oprav, ale statná Moravanka nepodcenila nic a donutila manžela, aby na natáčení vymaloval. Dobře ví, jak umí být ženy kritické, když jde o cizí domácnost. Šmejdění nakonec prošlo, jen nad Boženkou se ženám udělala trochu husí kůže. Přece jen je nezvyklé, aby padesátnice měla jako domácího mazlíčka sklípkana. A v ložnici! Ovšem manžel to dovolil jen pod podmínkou, že bude pod zámkem. Nejspíš se mu špatně usínalo s vědomím, že by se v noci manželčin mazlík vydal na procházku.

U stolu se i další z návštěvnic přiznala, že už si v Prostřenu zasoutěžila. Moc se jí to tenkrát líbilo, a proto si dala druhé kolo. To Renata tak dobré vzpomínky nemá a jedna z návštěvnic ji k srdci nepřirostla. Dnes však prožila s návštěvou pohodový den.

Všem dámám se zavděčila pozvánkou do hvězdárny, což pro některé byla premiéra. A jako sladkou tečku si holky daly harlekýn, který nebyl moc sladký, a proto všem chutnal.

Nakonec si Renata vyvařila i jednu desítku. Nejméně bodů dostala od nejmladší návštěvnice, ale to není nic neobvyklého. Lucka si chtěla jen tak trošku snížit laťku, kterou Renata s 34 body už v pondělí nasadila dost vysoko. Ostatní hostitelky se budou muset snažit.

harlekýn jako Renatin dezert, zdroj: FTV Prima
Zdroje článku:
  • autorský článek,
  • press Prima