Zatím nejzábavnější MasterChef vzal soutěžící po stopách Pepíka Hnátka. Kdo dostal červenou kartu a musel na lavičku?

Zatím nejzábavnější MasterChef vzal soutěžící po stopách Pepíka Hnátka. Kdo dostal červenou kartu a musel na lavičku?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soutěžící si udělali ze sterilní studiové kuchyně výlet na fotbalové hřiště, kde se točil seriál Okresní přebor. A byli to vesničtí sportovní nadšenci, kteří po zápase ochutnali občerstvení připravené patnáctkou kuchařských nadšenců. Každý fotbalista potom vybral HOT DOG, který mu chutnal nejvíce.

Aby to kuchařům šlo pěkně od ruky, rozdělili se do tří týmů. Kapitány jednotlivých skupin se stali Aco, Martina a Ado – soutěžící, kteří v minulé výzvě podali nejslabší výkony. Na nich bylo, aby si vybrali barvu svého týmu a také soutěžící.

Aco si zvolil růžovou a do svého týmu přizval Lubinu, Betty, Petru a Ondru. Martina sáhla po šedé a vybrala si Ivku, Martina (který nesnáší fotbal), Maliku a Sofi. Na Adu zůstala vínová barva a v kuchařské partě měl Terku, Robina, Milana a Vojtu.

V první výzvě se utkali kapitáni a připravovala se studená omáčka, která se použije na chystané občerstvení. Martině, Acovi a Adovi nikdo nesměl pomáhat. Nejlepší tým získal gril na dřevěné uhlí, což dávalo určitou výhodu v následném vaření. Jinak měli všichni k dispozici parní trouby.

V další výzvě se maso se muselo připravit, prohnat mlýnkem, okořenit, nabít do střívek, upéct. I pečivo bylo třeba upéct, a to vše muselo být hotové během zápasu, aby si unavení sportovci mohli pochutnat. Lubina a Martin měli s výrobou klobásek zkušenosti, což dokázali využít. U Ada trochu s masem bojovali.

Sotva se soutěžící zahřáli, už je porotci přerušili a museli ještě na poločas fotbalistům připravit bramboráky. Vítězný tým získal pouze výhodu pokračovat v pěti lidech. Další dva týmy museli jednoho hráče poslat na lavičku. Milan si vzal červenou kartu dobrovolně a Malika si ji vylosovala. Už do dění nemohli nijak zasáhnout.

Tým Aca udělal bramboráky nejchutnější díky Petře, která oprášila recept po babičce. Aco ani nevěděl, co vlastně bramborák je, ale dokázal dobře rozdělit práci a všechno poctivě ochutnával. Souběžně s bramboráky se stále připravovalo i finální jídlo. To nakonec stihli všichni, a tak mohli udělat fotbalistům pěknou hostinu.

Bylo vidět, že Aco měl šťastnou ruku při volbě svého týmu. Petra je praktická a určitě jsou jí běžná jídla velmi blízká. To byla ohromná výhoda, kterou Aco získal. Navíc Lubina naprosto přesně věděl, jak udělat klobásky, a práce mu šla od ruky. Dobře trefili i houstičky, do kterých přidali škvarky.

I přes zmatené pobíhání nakonec oba fotbalové týmy poslaly na balkon tým Aca.

Příště tak Aco, Lubina, Betty, Petra a Ondra budou vyřazovací výzvu už od začátku sledovat z balkonu a nebudou v ohrožení. Ostatní si vezmou černé zástěry a o postup musí zabojovat.

Policista Luboš, zvaný Lubina, zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek