Nový MasterChef: Tvrdá rána pro Milana. Kašpárek mu pohrozil, že vyletí

Nový MasterChef: Tvrdá rána pro Milana. Kašpárek mu pohrozil, že vyletí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tento díl měl být hodně přátelský a bez vyřazování. Hrálo se o odznak imunity. Ve hře je jen jeden a ten může výherci dnešního dílu přinést nepředstavitelnou výhodu, pokud v průběhu soutěže něco pokazí. Použít ho lze až do okamžiku, než zůstane ve hře pět nejlepších soutěžících.

Nakonec však bylo na porotcích vidět, že se hodně přemáhají, aby devatenáctiletého Milana nevyhodili. To, co předvedl, byl první signál k tomu, že je v soutěži, na kterou nemá. Možná se mu podaří být mediální hvězdou, ale v jiném kontextu, než doufal. Ostatně v minulosti nijak neoslnil ani v soutěžním pořadu Prostřeno. Rád vaří, ale to z něj ještě nedělá špičkového kuchaře a kdyby neustále nepředhazoval své krušné dětství, nejspíš by ani sítem výběru těch nejlepších neprošel.

Tento díl měl opravdu hodně rychlé tempo a své znalosti a dovednosti si amatérští kuchaři zkusili ve třech kolech, přestože někteří už po prvním odešli na balkon fandit těm, kterým dnešní zadání víc sedlo.

soutěžící na balkoně, zdroj: TV Nova

První výzva

V první části se vařilo z 8 surovin (dančí hřbet, aronie, mědvědí česnek, hrachové miso, kadeřávek, svatojánské ořechy, pohanka a houby shiitake), které měly být v jídle zastoupené, a hlavně měla být v hotovém jídle jasně cítit jejich chuť. Právě to byl trošku problém, protože za 75 minut všichni, kromě Milana, stihli jídlo připravit, ale i na pohled lákavý pokrm nesplňoval úplně požadavky porotců, kteří si stěžovali, že necítí například chuť medvědího česneku.

Kromě Milana, který samozřejmě nezapomněl opět na kameru připomenout, že je vlastně ve velké nevýhodě, protože tak drahé suroviny ani nezná, měly smůlu i Martina s Ivkou, které sice vše zvládly připravit, ale nestihly na talíř naservírovat poslední surovinu. Porota tak jejich jídlo ani neochutnala.

Na balkon se však záhy vydali i další soutěžící, protože nesplnili představy poroty. Do druhé výzvy postoupili pouze Sofie, Terka, Robin, Luboš (Lubin), Betty a Ondra.

porotci u Betty, zdroj: TV Nova

Druhá výzva

Ondrovo jídlo z dančího hřbetu porotcům chutnalo nejvíce, a proto dostal jako odměnu na přípravu dalšího jídla o 10 minut více času.

Druhá výzva byla nejtěžší pro Lubina, protože se dochucovala rajská omáčka a tu nenávidí. Sympatický policista se s tím ovšem vypořádal po svém a omáčku nakonec dochutil tak, že i jemu chutnala. Nejlépe si však vedla Tereza z Ostravy a sklář Ondřej ze Světlé nad Sázavou. Právě tito dva se nakonec utkali o odznak imunity a neměli to vůbec lehké.

Finálové klání o odznak imunity

Museli totiž udržet tempo s hostem pořadu a tím byl mladý, ale už velice úspěšný kuchař Jan Horák. Ke zděšení Terezy, která se v kuchyni vyhýbá vnitřnostem, se připravoval brzlík, ale rychlé tempo, které kuchař nasadil, ji nedalo ani moc času přemýšlet, co vlastně připravuje. Úkolem soutěžících bylo souběžně s Horákem připravit stejné jídlo, což se oběma podařilo, ale odznak imunity byl jen jeden.

polštář s odznakem imunity, zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • autorský článek,
  • Voyo