Seriál Ulice: Kterápak uloví Prokopa. Usměvavá žačka, nebo ambiciózní ředitelka?

Seriál Ulice: Kterápak uloví Prokopa. Usměvavá žačka, nebo ambiciózní ředitelka?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od té doby, co profesorka Irena Landová usedla na ředitelské křeslo, stala se z ní ambiciózní dáma plná nových podnětů a nápadů. Posledním z jejích velkolepých plánů je ulovit mladého a pohledného profesora, Prokopa Junka, který přibyl do učitelského sboru. Ten se zdá být ale líbivým i pro mladé studentky, třeba pro Petru, lásku Adama Voláka.

Tokání Ireny Landové

Ředitelka gymnázia Landová získala nový impuls pro život. Nikdy předtím se neusmívala a nezářila štěstím tolik jako v poslední době. Tím impulsem se jí stal její kolega, profesor Prokop. Lýtka se jí zapalují a kolena se jí podlamují, kdykoliv se ocitne v jeho blízkosti. Bez ustání a zábran se mu snaží dostat do přízně. Podporuje ho, nabízí mu pomocnou ruku, kterou natahuje nezdravě daleko. Dokonce mu našla i bydlení co nejblíže škole, a nejspíše co nejblíže i jí, aby ho měla na dosah, kdykoliv mu bude chtít znovu přispěchat na pomoc. Zve ho na dostaveníčka v podobě kávy, večeře, nebo nabízí oběd, protože ho přece Prokop tolik potřebuje, když se stěhuje a nemá zařízenou kuchyň. Její systematický lov se odráží i v přístupu k sobě samé. Chodí upravená, s rozpuštěnými vlasy, začala běhat, a dokonce požádala Magdu, aby jí pomohla vybrat chytré hodinky. Prokop zatím odolává. Dal jí na srozuměnou, že spolu nemůžou být s ohledem na jejich pracovní vztah učitel – ředitelka. 

Irena Landová se ale nevzdává a sladce útočí dál. 

Milostný víceúhelník 

Adam Volák, syn Blanky závislé na alkoholu, má poslední dobou nervy na pochodu. A to nejen kvůli matce, ale i kvůli Prokopovi, na kterého žárlí, protože si dle jeho mínění, hraje s mladými studentkami. Jde mu hlavně o jednu, o jeho bývalou přítelkyni Petru, se kterou se bolestivě rozešel, protože z její strany necítil zájem. Osočí učitele na chodbě, že plete hlavy mladým holkám a u tohoto incidentu je přítomna i Landová. Tu začne, jako samotného Adama, hryzat žárlivost a zvědavost, jak to mezi Prokopem a Petrou, nebo studentkami vůbec, vlastně je. Dá nakonec učiteli i studentce za vyučenou? Je Petra skutečně do Prokopa zamilovaná? 

Jak se bude toto ožehavé téma vyvíjet, zjistíte při sledování dalších dílů Ulice.