Nový MasterChef: Kašpárek přistihl soutěžícího, jak nasává víno. Projde mu to?

Nový MasterChef: Kašpárek přistihl soutěžícího, jak nasává víno. Projde mu to?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco jeden z porotců sklízí negativní ohlasy za reklamu na fastfood a lidé se ptají, jak věrohodně může působit jako porotce, soutěž se posunula dál a přišlo první společné vaření a také zástěra se jménem, která je místenkou na balkon a do dalšího kola.

Trojice kuchtíků se zlatou kartou (Malika, Betty, Robin) si dnes mohla oddechnout a rovnou se pasovat do role diváků. S napětím sledovali děj z balkonu a občas i zadržovali slzy, když byl někdo vyřazený.

Před kuchaři byla velká výzva – nakrájet mrkev na proužky, pažitku nadrobno a vyfiletovat rybu.

Soutěžící téměř omdlévali, když zjistili, co je čeká. Obzvláště ryba vzbudila poprask. Někteří dokonce tvrdili, že s rybou je to jejich premiéra a že netuší, jak to udělat.

Jít do kuchařské soutěže a neumět základní kuchařské dovednosti, to je docela odvaha. Pro některé byl nakonec problém nakrájet i mrkev. Dva kuchtíci tak nestačili ani zapnout sporák a už byli pryč. Pohořeli už na zelenině. Další dvě soutěžící odešly, když si po časovém limitu porota prohlédla jejich úsilí.

Podle nějakého tajného klíče porota rozdělila soutěžící na dvě skupiny, 14 z nich poslala pryč a stejně velká skupina se chopila vařeček. Konečně došlo na vaření.

Připravit kuře není zase tak velká výzva, ale komu to přišlo moc všední, mohl se kuřete vzdát a zvolit si tajemnou bedýnku s neznámým obsahem. Výhodou riskantnější volby byla skutečnost, že k bedýnce si bylo možné brát libovolné suroviny ze spíže a vařit tedy prakticky cokoliv, do čeho lze zakomponovat obsah bedýnky. Ti, kdo šli na jistotu a zvolili kuře, měli k dispozici pouze zeleninu, která u něj byla.

Překvapivě dost soutěžících si vybralo bedýnku a v ní našli krevety. 75 minut byl časový limit na vaření. A největším sympaťákem je rozhodně vousatý Martin, který sice zvolil kuře, ale svým klidem, rozvážností a humorem je nepřehlédnutelný. Pozornost upoutal i Adam, který se rozhodl připravit rizoto s krevetami, a vzal si k tomu hned dva džbánky vína. Jeden vypil a Kašpárek z toho šel do kolen.

porota soutěže MasterChef, zdroj: TV Nova

Ochutnávka poroty

Martin vykostil kuře, udělal roládu naplněnou kořenovou zeleninou a máslovou dýní. Jako přílohu podával bramborový fondant pečený v kuřecím vývaru. Takové jídlo rozhodně neurazí. Vanda byla trochu roztržitá, krevety nikdy nedělala. Připravila je s cizrnou a s manéžovým dipem s koriandrem. Omáčka porotě nechutnala. Vegetariánka Pevi připravila citronové kuře, a dokonce ho i ochutnala. Podávala také dýňové pyré. Podle Forejta to bylo jako ze školní jídelny.

Barbora udělala závitky s krevetami v tempuře, ale omáčka porotu nenadchla. Josef vsadil na kuře, připravil roládu z vykostěného stehna a marinovanou dýni, ta ale neměla tu správnou chuť. Mirek připravil krevety s fenyklem a granátovým jablkem. Moc nezabodoval.

Martina servírovala cizrnový krém s krevetami a křupavými kuličkami z cizrny. Je to po Martinovi další z rozvážných soutěžících, která by měla jít dál, aby bylo na co se dívat. Lucie podávala ananasové kari s krevetami a pozornost poroty přitahovala už během přípravy, protože sáhla po netradiční kombinací surovin. Jídlo ji však pochválili. Adam si zřejmě po víně trochu zvedl sebevědomí a věřil si, že připravené rizoto s krevetami porotcům zachutná. Přestože Kašpárkovi chutnalo, nezapomněl Adamovi připomenout, že jeho úlet s pitím vína moc dobrý dojem neudělal. V práci se přece nepije!

Bohdana připravila kuře na placato se salátem. Kůže byla údajně už trochu hořká. Tomáš nabídl grilované krevety s jablečným pyré. Krevety byly moc udělané. Zuzana zůstala u kuřete. Servírovala kuřecí supreme s dýňovým pyré. Jídlo bylo nedochucené. Ivka uvařila krevetový krém s koriandrovým olejem a pečeným fenyklem na másle. A poslední přišel na řadu Aco. Podával krevety s prosciuttem, čočkový salát a grilovanou papriku.

Zástěru se jménem a postup si vyvařili Ivka, Martina, Lucie, Martin, Adam a Aco.

Celý pořad se však trochu vleče, dlouhé pohledy poroty a pauzy mezi větami mají zřejmě navodit napětí, ale jsou spíš otravné a pořad by spíš snesl více záběrů na soutěžící při práci než umělé natahování proslovů porotců.

Zdroje článku:
  • autorský článek,
  • Voyo