MasterChef Česko: Koho ohromila Francouzka tak, že dostala zlatou kartu, a proč Zuzana dostala zástěru až v zákulisí

MasterChef Česko: Koho ohromila Francouzka tak, že dostala zlatou kartu, a proč Zuzana dostala zástěru až v zákulisí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Castingová kola, která nejsou úplně nejzábavnější, se pomalu blíží ke konci. Před amatérskými kuchaři je období, kdy budou potřebovat hlavně silné nervy, protože porotci umí být hodně nekompromisní a kdo chce uspět, musí mít kromě talentu a zručnosti také psychickou odolnost.

Radek Kašpárek umí coby porotce soutěžící pěkně potrápit a divákům připravit pěknou show, u které se rozhodně nudit nebudou.

A jak se na letošní ročník populární kuchař těšil?

„Těšil jako každý rok. Do každé nové řady jdu s novým očekáváním, přemýšlím nad tím, co nového se soutěžícími prožijeme, a těším se na ten maraton a adrenalin, který mě strašně nabíjí a burcuje.“

Porotce, který byl právě poslední srpnový den převezený do nemocnice záchrankou kvůli problémům se srdcem, je podle vyjádření televize v pořádku a průběh soutěže by to nemělo ohrozit. Zřejmě už bude muset adrenalin trochu mírnit.

Radek Kašpárek se narodil 6. srpna 1981 v Ostravě. Proslavil se hlavně svým pořadem o vaření Co bude dnes k večeři, kde se předvedl nejen jako dobrý kuchař, ale i moderátor. Je šéfkuchař a spolumajitel restaurace Field a v současnosti otvírá novou restauraci, ve které nabídne místo vítězi kuchařské soutěže. V porotě je od roku 2019.

O zástěru si ve čtvrtém castingovém kole zabojovali:

Adam z Prahy

Art direktor by v případě výhry změnil profesi, protože hledá v životě více kreativity. Soutěž vzal jako osobní výzvu a připravil kuře na paprice, které jako dítě nenáviděl. Rozhodl se tedy babiččinu verzi trochu modernizovat, aby byla chutná. Evidentně měl úspěch a v soutěži jde dál.

Pevi z Londýna

Pevi se narodila jako muž, ale rozhodla se pro změnu pohlaví. Žije v Londýně, předtím byla v Austrálii. Pracuje jako modelka a imitátorka Britney Spears. To ji hodně baví, stejně jako vaření. Pro porotce připravila duhové rolky s krevetami, tofu a zeleninou. K tomu podávala arašídovou omáčku.

Chtěla by mít svůj pořad o vaření pro vegetariány. Sama maso nejí, ale je přesvědčená, že v soutěži ho dokáže ochutnat a dobře připravit. Právě kvůli tomu porotci trochu váhali, ale dokázala je přesvědčit a postupuje.

Malika z Francie

Sympatická Francouzska má českého manžela, který pracuje jako diplomat, a tak už viděla kus světa. Vaří ráda a každý den. Pro porotce připravila filet z makrely s tak skvělou rýží a sladkokyselou omáčkou, že sklidila velký úspěch jak za rybu, tak za skvěle ochucenou rýži. Když dostala od Punčocháře zlatou kartu (postup do TOP 16), hned volala synovi a s humorem mu oznámila, že neví, kdo teď bude doma vařit, protože ona bude vyvařovat pro porotu.

suroviny pro vaření v soutěži, zdroj: TV Nova

Jakub z Prahy

Mladý experimentátor pracoval v pivovarnictví, ale běžné pivo nevyráběl. Klidně by však mohl nabídnout třeba pivo z gumových medvídků. Pro postup do soutěže si vymyslel krupicovou kaši s čokoládou, lesním ovocem, tmavým pivem, slaninou a flambovaným banánem. Těžko říct, zda by zrovna takovým jídlem přilákal davy mlsounů, nicméně porota ho pustila dál do soutěže.

Jakub z Brna

Provozovatel baru takové štěstí neměl. Hovězí roštěnec byl podle poroty suchý a omáčku z morkových kostí z nervozity pokazil. Zástěru nedostal.

Zuzana z Prahy

Sympaťačku můžete potkat na Smíchově u Anděla, kde s mámou provozuje bistro, ale nevaří v něm. Ráda však chodí do kuchyně a radí kuchařům. Připravila černé rizoto s krevetami a parmazánem. Bohužel se netrefila do chuti Forejtovi, který právě toto rizoto nemá rád, a tak jí své ano nedal. Punčochářovi se jídlo zamlouvalo a Kašpárek dlouho váhal a potom jí dal své ne.

Když Zuzana odešla, spustila se debata o tom, že jídlo vlastně bylo dobré a Punčochář s Forejtem se do sebe trošku pustili. To Kašpárek vyřešil tak, že vzal zástěru a Zuzaně ji odnesl do zákulisí, kde byla s rodinou. Změnil názor a Zuzana z toho byla hodně překvapená.

Zdroje článku: