MasterChef frčí dál: Kulinářská soutěž není jen o vaření a někdy stačí dojemný příběh o dětském domově či fandící žáci

MasterChef frčí dál: Kulinářská soutěž není jen o vaření a někdy stačí dojemný příběh o dětském domově či fandící žáci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Další vyřazovací kolo kuchařské show nabírá na tempu a je vidět, že soutěžících je opravdu hodně. Přesto i další nadílka amatérských kuchařů přinesla překvapení. Zlatou kartu si tentokrát nikdo neodnesl, ale i tak některá jídla porotcům přišla k chuti a z ochutnávky byla hostina.

Porotce kuchařské show Jan Punčochář při každé ochutnávce jídla vykouzlí na tváři výraz, jako když dítě poprvé ochutná pamlsek. Z trojice porotců je nejmírnější a musí být radost s ním vařit.

Jako kuchař se vyučil v hotelu Ambassador a jako správný Honza se vydal na zkušenou do světa. Odtud si sice nepřivedl princeznu, ale v Rakousku, Německu a Švýcarsku se toho hodně přiučil. Po návratu pracoval deset let jako šéfkuchař Le Terroir a získal michelinské ocenění.

Téměř pět let působil jako šéfkuchař pražského Grand Cru Restaurantu, během kterých se stal trojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař. V roce 2019 si splnil svůj sen a založil si v Praze svůj podnik – restauraci U Matěje.

Tentokrát si pro zástěru přišli:

Vojta z Prahy

Na porotu sice mladý fešák a vítěz soutěže Muž roku z počátku působil jako hezounek, co se přišel ukázat, ale když jim připravil pražmu s pohankou a klobásovým olejem, přesvědčil je, že do soutěže patří.

Vojta býval v dětství tlouštík, ale v patnácti se rozhodl něco s tím udělat a začal cvičit. Po vítězství v soutěži Muž roku mu nic nechybělo, jenže žil takovým tempem, že se jeho tělo vzbouřilo a zkolaboval. To byl podnět ke změně životního stylu a dnes mladý muž pomáhá jako kouč lidem řešit jejích problémy se spánkem, stresem nebo životosprávou.

Vanda z Liberce

Designérka skleněných instalací tráví hodně času u počítače a u vaření odpočívá. Do soutěže přišla ohromit porotu jelením steakem. Přidala pyré z černého kořene a omáčku z lesních plodů. Netradiční jídlo porotě chutnalo a Vandu tak uvidíme i v dalším kole soutěže.

Michal z Bojova

Michalův svět je karaoke a sdílí ho se svou ženou. V době pandemie, když nebylo kde zpívat, hodně vařil, a tak usoudil, že by to mohl zkusit i v soutěži. Připravil mořského vlka s čočkovým ragú, ale nikoho neoslnil a nepostoupil dál.

porotci, zdroj: TV Nova

Roman z Hovorčovic

Svalovec, který se živil jako osobní strážce celebrit, si věřil, ale ani to, že se zná s filmovými hvězdami mu nepomohlo a tuňák na fazolovém lusku nebyl podle poroty to, co by chtěli vidět v další části soutěže.

Tomáš z Klobouk

Padesátiletý zahradník toho moc nenamluvil. Při přípravě se dvakrát pořezal, ale jeho jelení hřbet s houbami a ostružinovou omáčkou porotce zaujal natolik, že mu jen tak mimochodem po ochutnávce strčili do ruky zástěru a vrhli se na jeho jídlo, aby se na ně dostalo.

Milan z Prahy

Rom, který se za svůj původ nestydí, neměl jednoduchý start do života, když ho matka nechala v porodnici a utekla. Proto se rozhodl všem dokázat, že i opuštěné děti si mohou jít za svým snem. Vyučil se a pracuje ve školní kuchyni. Na žádosti o práci mu nikdy neodpoví, a tak se rozhodl zkusit štěstí v soutěži, aby se jednou dopracoval ke skutečné práci kuchaře.

Přestože jeho kachní prsa na víně nebyla ničím výjimečná, šanci dostal.

Barbora ze Šumavy

Mladá žena na mateřské dovolené sice připravila jídlo, které porotci ještě neochutnali, ale omáčku k plejtvákovi opepřila tak, že chuť ryby se úplně ztratila. Divoženka ze Šumavy se tak v dalším kole show neobjeví.

Martina z Toskánska

Po svatbě se před 29 lety odstěhovala kvůli manželovi do Toskánska a v současné době rozjíždí podnikání s lanýži. Manžel je hledá a rodina se stará o degustační centrum a prodej. Martina bere soutěž jako příležitost zdržet se na chvíli v rodné zemi, kterou má stále jako domov.

Porotu pohostila plněnými těstovinami. A samozřejmě si přivezla lanýže, což se ukázalo být šťastným tahem. Všem moc chutnalo a Martina jde v soutěži dál.

Aco z Bosny

Aco učí v české škole a své žáky si přivezl, aby mu fandili. Zvolil si jídlo ze své domoviny, které připomínalo Cordon Bleu. Jídlem nijak neoslnil, ale fandící děti svého učitele přece jen do dalšího kola dostaly.

Třetí zlatá karta, která umožňuje poslat soutěžícího do TOP 16, je stále ve hře.

To nejlepší z minulé epizody

Zdroj článku:
  • autorský článek