Ulice: Která je lepší hospodská? Květa Vavrušková nebo Kateřina Dubovská?

Ulice: Která je lepší hospodská? Květa Vavrušková nebo Kateřina Dubovská?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hospodských se v Ulici už několik vystřídalo. Aktuálně hospodu U Henryho, jak se dříve podnik jmenoval, vede Kateřina Dubovská. Ta shodou okolností pochází z Děčína, kde se narodila i Květa Vavrušková. Společného však nic moc ty dvě nemají. 

Kateřina Dubovská je zaručeně lepší podnikatelkou, než byla Květa 

Kateřina Dubovská (herečka Martina Randová) se v Ulici objevila, aby převzala restauraci a penzion, který zůstal bez majitele. Spolu s ní do Ulice vstoupil i její podnikavý duch, ohleduplnost, vstřícnost a radost. Kateřina Dubovská je sebevědomá žena se zkušenostmi, nadhledem a smyslem pro humor. To její předchůdkyně Květa Vavrušková byla z jiného těsta, i proto ji nikdo v Ulici neměl moc rád. Byla povýšená a arogantní. Viděla jen sebe a svůj zisk. S nikým se moc nepárala, své zaměstnance ponižovala a nikdy se ani nesnažila se svými hosty vycházet i v lidské a osobní rovině. Svého času zatopila Nyklovým. Možná i proto měli Nyklovi na Kateřinu Dubovskou pifku ještě dříve, než ji poznali. 

Představitelka Květy Vavruškové - Naděžda Chroboková, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Kateřina Dubovská, ačkoliv měla ty nejlepší úmysly, byla po příchodu do Ulice u Nyklových maličko znevýhodněna. Kvůli Květě Vavruškové o ní měla Vilma Nyklová nepodložené předsudky. Pro Kateřinu tak bylo těžké získat si přízeň všech.

Kateřina je houževnatá a nikdy se nevzdává

Ještě více si Kateřina u Nyklů podřezala větev, když si dovolila pod jejich okny otevřít hlučnou venkovní zahrádku. Na té chtěla Kateřina spolupracovat spolu s Vendulou a jejím mužem Pavlem. Ačkoliv ti by určitě souhlasili, Lumír a jeho máti byli kategoricky proti. Jenže Kateřině přišlo líto neotevřít tak skvělé venkovní posezení, které by k ní přitáhlo ještě více lidí. A tak zahrádku otevřela i přes nesouhlas Nyklů. Kvůli tomu si vysloužila i kyblík špinavé vody, kterou jí na hlavu vylila samotná Nyklová. Od té doby se začali Nyklovi s Dubovskou opravdu nesnášet. 

Jenže říká se, že co se škádlivá, to se rádo mívá. Postupem času se Lumírovy antipatie ke Kateřině začaly měnit v lásku. Kéž by se něco podobného stalo také u Vilmy Nyklové, která Kateřinu dodnes nemůže ani cítit a svému synovi to dává náležitě najevo.

A protože je Kateřina nejen pokorná a cílevědomá, nýbrž také houževnatá a odolná, spolupráci na zahrádce si u Nyklů nakonec prosadila. To už byl ale Lumír na její straně. Kateřina si oblíbila jeho syna a dobře vychází také s Ingrid. Kdyby nebylo trapasu s kalhotkami, určitě by se ráda více poznala i s Lumírovou dcerou Vendulou. Ale teď si zkrátka není jistá, zda o její přítomnost stojí. Vyřeší tohle dilema malý Lexík, který Kateřinu bez okolků pozval na své narozeniny? 

Kateřina Dubovská přinesla do Ulice nový vítr nejen jako podnikatelka, nýbrž i lidsky. Svědčí o tom fakt, že na žádost Marie Luďkovi neumožnila prodloužit si pobyt u ní v penzionu. Luděk tehdy dělal Blance problémy, a tak nebylo žádoucí, aby bydlel v její blízkosti. 

Zdroj článku:
  • Autorský text