První školní den dětských herců z Ulice a jejich postav: Kdo byl ve škole i o prázdninách a proč?

První školní den dětských herců z Ulice a jejich postav: Kdo byl ve škole i o prázdninách a proč?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co naplat. Prázdniny úderem 1. září skončily a je čas vrátit se zpět do školních lavic nebo do nich poprvé usednout. Nástupu ke školním povinnostem se nevyhnou ani děti v Ulici, ani jejich skuteční představitelé. Jak jejich první školní den odstartoval a co se dělo v Ulici?

Alexandr Nykl bude jistě svědomitý žák a paní učitelka z něj bude mít velkou radost, pokud mu jeho dosavadní nadšení vydrží. Aby nezaspal ve svůj úplně první školní den a nepřišel do školy pozdě, přivstane si a vyrazí. Jenže úplně sám. Když Lumír dorazí domů ze svého nočního rande, Lexíka nikde nenajde. K tomu se bohužel přimotá i Vilma Nyklová a vypukne hotová panika, která bude mít pro Lumíra dohru.

Zdroj: TV Nova

To z uličních druháků a odrostlejších žáků už radost z návratu do školy stačila po absolvování první třídy vyprchat. A čím jsou starší, tím je odpor k usednutí k učení větší. Ještěže radost z toho, že díky škole znovu spatří kamarády, setrvává. Takové smíšené pocity má i Vojta Mareček, který se těší jen na Miloška Knoblocha. Ten svůj první školní den započne samozřejmě originálně a se vší parádou. Bez úrazu by to zkrátka nešlo. 

Jsou však i tací, kteří chodili do školy i o prázdninách. Nevěříte? Ale ano, třeba takový představitel Šimona, který se ve své seriálové roli vrací zpět do české školy a bohužel v jeho případě si kamarády hned nezíská a bude vystaven zcela opačnému chování spolužáků, trávil ve škole i své skutečné prázdniny. Jakub Krause totiž navštěvoval tenisový příměstský tábor. A do které třídy letos nastoupil? 

Zdroj: TV Nova

Zatímco jeho mladší bratr z Ulice má své poprvé již za sebou, Alfréd Šrámek je novopečený středoškolák. V Ulici coby Anežčin spolužák Štefan studuje společně s jejich ostatními kamarády - Svatkou, Žofkou a Čendou. Bude jejich přátelství obnoveno po vzájemných rozchodech?

Zdroj: TV Nova

Někteří herci klamou svým malým tělem i drobným obličejem, a tak je tvůrci seriálu obsazují do rolí mladších dětí, než jakými ve skutečnosti jsou. Filip Hornyak se v Ulici tváří a vystupuje jako zbrusu nový prvňáček, ale jinak je to už velký kluk. Jeho seriálový, již zmíněný nedočkavý Lexík Nykl, by se od něj tedy mohl učit. A nemají mezi sebou rozdíl jen jedné třídy, ale hned tří. Filip totiž letos nastoupil již do čtvrté. 

Zdroj: TV Nova

Nové začátky však nečekají jen na žáky uličního gymnázia a základní školy. Irena Landová se na nějakou dobu vzdává postu ředitelky a odjíždí za přítelem do Peru. Na její místo nastupuje Prokop Junek, který byl doposud jejím zástupcem a jeho místo je tak potřeba také obsadit. Jeho první volbou je Magda, ale ta nabídku odmítá. Pozice zástupce ředitele školy se ujímá překvapený Otík Puklický, který se před začátkem nového školního roku v kabinetu spíše nudil. Zato od toho nového bude mít o zábavu postaráno.  

Zdroj článku:
  • TV Nova