Forrest Gump: John Travolta odřekl roli a dodnes toho hořce lituje

Forrest Gump: John Travolta odřekl roli a dodnes toho hořce lituje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Představte si Johna Travoltu, jak sedí v saku na lavičce a pronáší památnou větu: "Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš." Tvůrci legendárního snímku Forrest Gump titulní roli původně skutečně nabídli Travoltovi. Ten ji ale odmítl a dodnes ho to mrzí. 

"Udělal jsem chybu," přiznal herec poté, co Forrest Gump posbíral šest Oscarů a jednoho z nich si doma vystavil i Tom Hanks. Travolta dal tenkrát přednost spolupráci s Quentinem Tarantinem a natočil film Pulp Fiction: Historky z podsvětí, který se stal sice také kultem, ale na nejvyšší ocenění dosáhl jen scénář. 

Winston Groom, autor knižní předlohy, podle níž byl Forrest Gump natočen, přitom považuje možnost obsazení Johna Travolty spíš za špatný vtip. "Vůbec si ho v té roli neumím představit," prohlásil. "Tom Hanks předvedl vynikající výkon a nikdo jiný by to tak nezahrál."

Mnohem lépe než Travolta by se do role býval hodil Bill Murray, o kterém filmaři také přemýšleli. Murray si dokonce přečetl knihu i scénář, ale projekt ho nezaujal natolik, aby kvůli němu odložil jinou naplánovanou práci. "Abych se přiznal, nějakým způsobem se mi podařilo ten film nikdy nevidět," uvedl po letech herec s tím, že pro samé pracovní vytížení ani nestíhá chodit do kina.