Od něžné Julie po agentku CIA: Cesta Claire Danes, oceňované herečky, která odmítla hrát v Titanicu kvůli DiCapriovi

Od něžné Julie po agentku CIA: Cesta Claire Danes, oceňované herečky, která odmítla hrát v Titanicu kvůli DiCapriovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Její herecké nadání bylo patrné již od dětství a velice rychle si získala srdce diváků po celém světě. Má za sebou slavnou televizní kariéru i hlavní filmové role, ve kterých prokázala jak je talentovaná a všestranná.

V roli křehké Julie

Claire Danesová se narodila v New Yorku uměleckým rodičům. V dětství se věnovala tanci a navštěvovala hereckou školu. Dva roky studovala psychologii, ale nakonec se rozhodla jít cestou herectví. Jako třináctiletá debutovala ve Formanově filmu Dreams of love. V patnácti letech dostala roli v dnes kultovním seriálu pro mladé Tak tohle je můj život. Za roli Angely, která řeší klasické problémy dospívajících dostala Claire Zlatý Globus. Přelom v její herecké kariéře se stal s rolí něžné Julie po boku Leonarda DiCapria v Luhrmannově moderní verzi Romea a Julie. 

Cesta do Hollywoodu

S DiCapriem si mohla zahrát ještě jednou v legendárním Titanicu, roli ale odmítla se slovy, že nedávno dotočila jeden románek s Leonardem a další, hned rok na to, by byl příliš. Vidět jsme ji mohli také v přepisu klasického románu Victora Huga Bídníci, jehož natáčení probíhalo v Praze nebo v dramatickém snímku s Kate Beckinsaleovou o pašerování drog Téměř bez šance. 

Opravdová hollywoodská celebrita se z Claire stala v roce 2003, kdy dostala hlavní roli ve velkorozpočtovém sci-fi thrilleru Terminátor 3: Vzpoura strojů.

Deset let jako agentka CIA

Na jaře se dotočil poslední díl veleúspěšného amerického seriálu Homeland (Ve jménu vlasti) během kterého se Claire totálně změnil život. Na začátku natáčení byla čerstvě vdanou novopečenou maminkou a v roli agentky Carrie Mathisonové s bipolární poruchou vychovala dva syny. Její synové byli často natáčení přítomni, a tak se život rodinný prolínal s tím pracovním. Claire získala za roli agentky ocenění – nejlepší seriálová herečka.