Nový MasterChef se řítí do finálové desítky a neobešlo se to opět bez slz. Vařila se hodně bizarní jídla

Nový MasterChef se řítí do finálové desítky a neobešlo se to opět bez slz. Vařila se hodně bizarní jídla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnešní vyřazovací epizoda utvoří nejsilnější desítku soutěžících. Neradostné chvilky zažíval odpůrce sladkých jídel Martin. Když viděl na stolku porotců vyskládanou řadu sladkostí, jako je frgál, mrkvový dort, kynuté buchty nebo štrúdl, opět s klidem sobě vlastním situaci vtipně komentoval.

Ale zadání pro něj nebylo nakonec tak nevlídné. Soutěžící měli uvařit slané jídlo po vzoru libovolného sladkého jídla. A jak by to mohlo vypadat, předvedl porotce Punčochář s vánočkou, kterou přetvořil hned ve tři hodně neobvyklá jídla. Jak asi chutnala?

Jedenáctka soutěžících se dala do práce. Největším nepřítelem pro všechny byl čas, který jim strašně rychle utíkal. Začala vznikat opravdu podivná jídla. Třeba Tereza dělala kynuté buchty s křenovým šodó a trhaný bůček. Vojta si vybral frgál a udělal ho se zelím a klobásou, přidal omáčku z povidel. Trochu to připomínalo pohádku o pejskovi a kočičce, když se rozhodli udělat dort.

Hrdinou dne byl překvapivě Martin, který si jako vzor vzal vdolky. Ty jeho však byly naplněné rajčatovou omáčkou a pohrál si i s přílohou. Když své jídlo prezentoval, nedělal si iluze, že by šel po prvním vaření na balkon a vyhnul se tak černé vyřazovací zástěře. Jenže se spletl a vdolky ho vystřelily na balkon v okamžiku, kdy porotci ochutnali. Martin je tak zajímavý člověk, že by si zasloužil svou kuchařskou show.

V první výzvě se soutěžícím moc nedařilo a na balkon šel za Martinem pouze Vojta za svůj frgál a Terka, která má pěkně našlápnuto do finále.

Do druhé výzvy šlo osm lidí a Martin mohl jásat, protože tentokrát šlo opravdu o sladké jídlo, a to bývá už tradičně v soutěži problém.

Eclaire, zdroj: Maksim Danisenko / Shutterstock

Eclaire je pečivo z odpalovaného těsta, které je plněné krémem, přelité polevou a nazdobené. Vytváří se pomocí cukrářského sáčku. Je celá řada možností, jak „eklerky“ ochutit a nazdobit. Soutěžící měli udělat 5 stejných kusů tohoto francouzského pečiva.

Těsto by mělo být nadýchané, ale zároveň vláčné a na povrchu křupavé. Dva krémy by podle porotců měly být odlišné, ale doplňovat se.

Přestože se 90 minut zdálo být jako dlouhá doba, čas soutěžícím opět strašně rychle utíkal. Zdálo by se, že výhodu by měla mít Malika, když jde o pečivo z Francie, ale pohledná Francouzka už je pár epizod trochu pomalejší a minule měla štěstí, že ji na balkon vytáhla Tereza. Výzvu si pochvalovala i Sofi, která tuto dobrotu z odpalovaného těsta dělá často doma.

A jak to nakonec dopadlo?

Bety měla špatné těsto, když se u ní porotci zastavili, tak se rozbrečela. Kašpárek na ni má však zázračný vliv, takže ji dokázal uklidnit. Vojta, který vše sledoval z balkonu, by za ní nejraději skočil, aby jí pomohl. Petra stihla nakonec nazdobit jen tři kousky a vypadalo to, že právě ona opustí soutěž.

Ondra si dal záležet a výzva mu sedla. Z osmičky odešel na balkon jako první. Mile překvapil i Aco, který vždy zmatkaří, zmateně pobíhá, a nakonec představí jídlo, které je tak dokonalé, že se ani nechce věřit, že je to jeho práce. Citlivá Betty se nakonec přes slzičky také na balkon dostala. Jako poslední před porotou zůstaly Petra a Malika. Podle porotců si ani jedna balkon nezasloužila, ale nakonec domů jela jen jedna.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek