Pohlreich na Moravě: Restaurace U Jelena mu dala zabrat hned u vchodu


Reakce k článku
Podělte se o svou reakciZdeněk Pohlreich se opět vydává s kamerami pořadu "Ano, šéfe!" na cestu po českých hospodách a restauracích, aby prověřil, jak to v nich chodí. Tentokrát zamířil na Moravu do Drahotuš, kde ho čeká podnik U Jelena. A jeleni jsou opravdu všude. Už od prvního okamžiku je jasné, že ho tady čeká pořádná dávka překvapení – od nečekaně skrytého vchodu přes ceny, které nedávají ekonomický smysl, až po kuchaře Davida a jeho svéráznou pomocnici Eviťu. Pohlreich, známý svou přísností i nekompromisní kritikou, se však nenechá jen tak rozhodit. Jak si poradí s dalším podnikem, který funguje spíš díky partě než díky pořádnému vedení?
Zdeněk čeká srdečné lidi
Restaurace U Jelena v Drahotuších šéfa v mnoha věcech překvapí. „V těchto končinách jsme nikdy nebyli, takže se těším na upřímné, srdečné moravské přivítání, které pro nás David a jeho tým určitě připraví,“ těší se šéf. Splní se jeho představy?
V čem je největší problém restaurace? Funguje jako rodina, přesto se do podniku nedá dostat? Už samotný pokus najít vchod do restaurace dal Zdeňkovi zabrat. Jak se leze na Moravě do hospody? Kudy? Podruhé žasl při pohledu na ceny jídel. Už pochopil, proč na tom hospoda finančně není dobře. Tak si jednoduše nemůže vydělat ani sebezručnější kuchař.
Před restaurací stojí auto pro rozvoz jídla.
Lidská lenost dosáhla vrcholu,
komentuje to Zdeněk lakonicky. Co najde uvnitř?
Pěkný design tady mají. Když se podíváš kolem sebe, tak vidíš, že ta restaurace je v prdeli, jediné, co tu je důkladné, je prezentace jelena,
shledá šéf na místě.
Sekanou jsem si dal tady, mně už na tom životě nezáleží…
povzdychne si Zdeněk.
Oproti tomu v kuchyni pochoduje nervózní David:
Já se cítím jak u zubaře v čekárně, také nevím, co mě čeká,
povzdychne si a pokračuje dál. Jak hodnocení dopadne? Co na talířích Zdeněk najde?
Stačí trochu pozornosti,
komentuje Zdeněk naštvaně talíře. Překvapivě je to právě sekaná, jediné jídlo, které alespoň trochu uspokojilo jeho mlsný jazýček.
Ve vztazích tady problémy nemají
V hospodě je velice dobrá parta a o humor nebude nouze ani v přítomnosti Zdeňka. Jen s kritikou musí být tentokrát nejsprostější český kuchař umírněnější. Nejen děvčata mají hned pláč na krajíčku. Tedy až na svéráznou pomocnou kuchařku Eviťu, která se však na Zdeňka umí tak čertovsky podívat, že si ji moc kritizovat nedovolí. Eviťa je rázná žena a věhlasný šéf by také mohl jednu chytit. Ale nakonec se ukáže, že i tato drsná kuchařka zjihne, když slyší pochvalu.
Zdeněk radí a chválí
Zdeněk si pochvaluje, že kuchař David i Eviťa poslouchají, co jim říká a rozhodně nejsou líní, přestože pomocná kuchařka má na vše svůj názor.
Co se skrývá za dalšími dveřmi a dalšími a dalšími? Patří k hospodě zakrslé kozy a ovečky? Šéfa zkrátka bude přecházet zrak. A ne jednou!
Tohle není možný, sem přijedeš a máš miliardu vjemů, jenže 99 % z nich je úplně blbě,
povzdychne si šéf.
Jak dopadne zátěžový test? Překvapivě se vyprodá jako první to nejdražší jídlo, přestože David tvrdil, že lepší a dražší jídla ve své hospodě vařit nemůže, jelikož by si je nikdo neobjednával. Ale nakonec sám vidí, že kvůli dobrému jídlu si lidé rádi připlatí.
Nejen David musí zavést změny. Celá hospoda potřebuje uklidit a vymalovat. S výsledkem je nakonec i Zdeněk spokojený. A jak dopadne kontrolní návštěva už si můžete vychutnat sami. Zase potečou slzy proudem, ale tentokrát to bude mít jiný důvod.
Dívejte se 4. 9. ve 21.40 na Primě. Už nyní na prima+.
Reakce k článku
Podělte se o svou reakci