Marek Němec jako Kamil Mlejnek v seriálu Poldové a nemluvně, čerstvý táta i šéf policie

Marek Němec jako Kamil Mlejnek v seriálu Poldové a nemluvně, čerstvý táta i šéf policie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mezi hlavní postavy seriálu Poldové a nemluvně, který Česká televize poprvé uvedla v roce 2020, patří Kamil Mlejnek, mladý policista přejímající otcovo místo v čele oblastní kriminálky. Jak se vyrovnává s novou úlohou v práci i rodině?

Kdo je vlastně Kamil Mlejnek?

Kamil je prvorozený syn Karla a Vlasty Mlejnkových a zahrál si ho nyní jednačtyřicetiletý Marek Němec. Poté, co Karel odešel z policejního oddělení do důchodu, musel Kamil převzít otěže a vyrovnat se s tím, že mu teď na mladých bedrech spočine velká zodpovědnost. Jeho otec byl zkušený šéf, jenž si za léta působení na kriminálce vydobyl respekt a uznání kolegů. Jak si upjatý Kamil, proslulý coby největší suchar v okolí, pod tíhou takového odkazu povede?

Muž striktně dbající na pravidla sní o tom, že bude v práci stejně dobrý jako jeho táta, ale zároveň se chce naplno věnovat manželce Monice a malé dcerce Elišce. O tu se po odchodu do penze často stará právě dědeček Karel, jemuž se však stýská po vzrušení z vyšetřování, a tak se Kamilovi motá do zapeklitých případů. Jestli ale někdo dokáže Kamila opravdu vytočit, je to mladší brácha Petr, lehkovážný šašek rodiny, který všechno řeší impulzivně.

Jana Pidrmanová a Marek Němec (manželka Monika a Kamil Mlejnek), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Příliš zodpovědný muž, svázaný svou profesí

Marek Němec o postavě Kamila říká, že je to nesmírně zodpovědný policista, milující otec a starostlivý pečovatel o rodinný dům. Samozřejmě se snaží být důstojným nástupcem svého táty. Někdy však bývá příliš urputný – čím víc se pokouší dělat věci správně, tím spíš se mu to nakonec nezdaří tak, jak by si představoval. Selhává ve spontánnosti a člověk si s ním moc legrace neužije, ale to je tím, že toho má zkrátka naloženo hodně.

Hvězda mnoha českých seriálů

Marek Němec se narodil v Chebu a po maturitě vystudoval katedru činoherního divadla. Během let ztvárnil více než 30 divadelních rolí a v roce 2001 se poprvé objevil před filmovou kamerou – ve snímku Jak ukrást Dagmaru. Od té doby hrál v řadě dalších filmů, např. v dramatech Protektor (2009), Jako nikdy (2013) nebo Absence blízkosti (2017). Seriálů má ale na kontě ještě podstatně více. Mohli jste ho vidět např. ve Zdivočelé zemi, Atentátu, Modrém kódu a Sestřičkách nebo v 1. MISI.

Zdroje článku: