Konec Bíby: herečka Lenka Termerová v seriálu Sestřičky končí kvůli zdraví

Konec Bíby: herečka Lenka Termerová v seriálu Sestřičky končí kvůli zdraví
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každé pondělí a k tomu středa. Někomu to dvakrát týdně stačí, pro někoho je to málo. Ke které skupině se řadíte vy? Nyní se budeme muset rozloučit s herečkou Lenkou Termerovou, kterou už v seriálu více vídat nebudeme.

Vzhledem k tomu, že jsem byla po operaci, jsem se rozhodla v natáčení nepokračovat. Ačkoli vím, že natáčení provázejí bezpečnostní opatření, je to riziko, které jsem nechtěla podstoupit,“ vysvětlila své důvody herečka.

Tvůrci seriálu tedy přistoupili na variantu přeobsazení jinou herečkou. Na koho se obrátili v tomto případě? Obrátili se na herečku Kateřinu Macháčkovou, která k této změně byla nejdřív trochu skeptická. Diváci tyto změny totiž nepřijímají moc kladně, spíš je odsuzují a změny hodně porovnávají.  Jak budou diváci spokojeni s touto změnou?

Lenka Termerová

Už během studia na vysoké škole účinkovala v Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého a v Činoherním klubu. Po studiu působila v Divadle Petra Bezruče v Ostravě, v roce 1981 přešla do Prahy, do Studia Ypsilon. Vystupovala také v Národním divadle a Divadle ABC.

 

Rodina

Jejím manželem je Moris Issa, televizní režisér. Všichni ale určitě známe jejich dceru, i když jsme si tyto dvě herečky nejspíš prvně nespojili. Jejich dcera je oblíbená Martha Issová.

Seriálové role

V roce 1977 se objevila v seriálu Žena za pultem, pak to byl Okres na severu, od roku 2013 do roku 2016 si zahrála Josefku Sukovou v seriálu Doktoři z Počátků. Pak to byl právě výše zmiňovaný seriál Modrý kód, který dnes známe pod názvem Sestřičky. Mnoho z nás si herečku určitě vybavuje jako Libušku Hečkovou ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde si zahrála maminku „skvělého“ doktora Bohdana Švarce.