ZOO: V malé hlavičce vznikl nebezpečný plán a u Roklových byl poprask

ZOO: V malé hlavičce vznikl nebezpečný plán a u Roklových byl poprask
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marie je celé dny smutná, protože jak v práci, tak doma nemá důvod k radosti. Po návratu domů se snaží alespoň komunikovat s dětmi. Karel je na tom o poznání hůř. Sype si neustále popel na hlavu, ale k ničemu to není. Marie je neoblomná.

Snaha se potrestanému nevěrníkovi nedá upřít. Karel si zkouší Marii udobřit každý den, ale zatím to vypadá, že spaní na gauči bude dlouhodobějšího charakteru, pokud chce Marii udržet doma. Zkusil celé rodině připravit královskou snídani, ale ani to nezabralo. Marie se vymluvila, že musí do práce a nechala rozmrzelého Karla uprostřed kuchyně. Tak alespoň že jsou doma i jiní strávníci. Vojta se chystá jet svědčit k soudu kvůli staré kauze s vychovatelem, a tak se mu vydatná snídaně hodí.

A chytrá Stázka se utvrzuje v tom, že teta a Karel už se nemají rádi a možná za to může i ona. Když potká později na hřišti holčičku, se kterou se skamarádí, dostane zvláštní radu. Holčička ji řekne, že její rodiče se věčně hádali, a když se jednou ztratila v obchoďáku, měli o ní takový strach, že se zase začali mít rádi.

To Stázku hodně zaujalo a v její hlavě se začal rodit nebezpečný plán. Uteče, a tak donutí Karla a tetu, aby se usmířili. A protože se jí nechce prchat samotné, přemluví k tomu i Vojtova syna Matěje.

Příležitost k útěku se jim naskytne velmi brzy, když zůstanou na chvíli bez dozoru. Marie si vyřizuje pracovní hovor, Vojta je pryč a Karel se jde na pár minut provětrat. Stázka už má všechno připravené, bere Matěje a prchá. Nechává vzkaz ve schránce, proč odchází a kam. Sama samozřejmě chce, aby je Karel s Marií brzy našli.

Jenže ti se do schránky nepodívali, a tak se spustila velká záchranná akce. Děti nijak nestrádaly, Stázka Matěje odvedla do chalupy, kterou využívala její matka na uskladnění nepotřebných věcí. Děti měli i gauč, jen jim čekání přišlo už moc dlouhé. A navíc Stázka neměla na telefonu signál, tak ani Karlovi zavolat nemohla.

Ráno konečně Marie objevila vzkaz a najít chalupu už nebyl pro policii problém. Jen bylo trochu komplikované otevřít dveře, protože holčičce se podařilo zlomit klíč.

Když se Marie s Karlem dozvěděli, proč Stázka útěk naplánovala, pochopili, že se bude muset něco změnit. Jenže Marie napřed nechtěla ani slyšet o tom, že by měli něco předstírat a dětem lhát. Nakonec ale přece jen začala být přívětivější.

To Karla trochu zmátlo a doufal, že se vše obrací na dobrou cestu, jenže to se mýlil. Pro Marii se nic nezměnilo, jen přistoupila na hru, že budou předstírat pohodu, aby se děvčátko uklidnilo.

Zdroje článku: