Letošní Ulice vrcholí předvánočními zázraky a adventním usmiřováním

Letošní Ulice vrcholí předvánočními zázraky a adventním usmiřováním
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už za necelé dva týdny utichne obvyklý předvánoční povyk a nastane sváteční čas klidu, pohody a zázraků, na který se všichni tak těšíme. V Ulici se ale odehraje několik zázraků už teď, ve třetím adventním týdnu. U koho se bude nadělovat a koho čekají vítané chvíle smíření?

Věrčin vánoční dárek vyvolá rozpaky

Nejkrásnější svátky roku klepou na dveře, ale ne každý má příležitost soustředit se na jejich promyšlené přípravy. Luboš (Rostislav Novák st.) a Věrka (Milena Steinmasslová) mají plnou hlavu starostí s nepřizpůsobivými nájemníky, kteří odmítají uvolnit nový byt. Museli tak vzít za vděk azylem u Kryštofa (Kryštof Rímský) a Karly (Markéta Stehlíková). Jak dlouho ale tohle provizorium potrvá? Vánoční cukroví se nepeče zrovna s úsměvem na rtech, když vám všude překážejí krabice. Navíc se Věrka právem obává o osud synova manželství. Ucítí ve vzduchu krizi a podnikne kroky k jejímu zažehnání. Udělá to však po svém a připraví dětem pod stromeček solidní trapas…

Pomůže Věrka k usmíření Karly a Máry? Zdroj: TV Nova

Radek odmítá Vánoce s Jirkou Hermanem

Gábina (Aneta Krejčíková) i její rodina za sebou mají náročný rok. Ona sama se potýkala s vážnou nemocí a její syn Šimon (Jakub Krause) byl nucen čelit šikaně ze strany spolužáků Romana a Viktora. Jeho trápení vyvrcholilo zkratem, kdy sebral Jirkovu (Jan Holík) zbraň a namířil ji proti svým tyranům. S důsledky neuváženého činu se rodina bude ještě dlouho potýkat, obzvlášť proto, že do kauzy začal vrtat dychtivý redaktor Tomášek (Petr Uhlík).

I kvůli tomu Milena (Alena Štréblová) zatouží po klidných rodinných Vánocích, během nichž by všichni drželi pohromadě a sešli se u jednoho štědrovečerního stolu. Radek (Pavel Novotný) ale na rozdíl od ní zarputile odmítá přijmout Hermana do rodiny, a tak je otázkou, jak budou letošní svátky Gábiny a jejích blízkých vypadat. Kdo bude mít poslední slovo?

Gábina a Šíma měli vážně těžký rok. Zdroj: TV Nova

Čím Kateřina potěší Vilmu?

Během netradiční mikulášské nadílky se Lumír (Václav Svoboda) a Kateřina (Martina Randová) dali znovu dohromady k velké radosti všech. Tedy, vlastně ne úplně všech. Vilma Nyklová (Jaroslava Obermaierová) neměla o jejich usmíření ani potuchy. Proto ji náramně překvapí, když se k ní tahle novinka konečně donese. Lumír očekává, že se to neobejde bez křiku, ale mámuška ho ohromí ledovým klidem a zarážejícím rozhodnutím, které se týká Vánoc. Nyklovi vždycky trávili svátky pohromadě. Bude tomu letos jinak? Kateřina udělá vůči Vilmě vstřícné gesto, jímž ji uvede do rozpaků a snad i trochu dojme.

Dá Jarka před Vánoci výpověď?

Dostat se do vánoční nálady je letos problematické i pro Blanku (Linda Rybová), Jarku (Natalie Golovchenko) a Adama (Vojtěch Machuta). Blanka a Jarka se domluvily, že v ordinaci budou řešit pouze pracovní záležitosti a nebudou mezi sebe tahat nic soukromého. Zejména pro Jarku je to ale jen jedna velká křeč, kdy se musí neustále hlídat, aby něco neplácla. V tak nepříjemné atmosféře nechce dál pracovat a zvažuje výpověď. Blančina překvapivá reakce na sebe nenechá dlouho čekat…

Letošní díly Ulice tedy vstupují do finále, ale na Štědrý večer si můžete užít speciál z Kašperských Hor. Další příběhy vašich oblíbených hrdinů odstartují začátkem nového roku.

Zdroj článku:
  • Tisková zpráva TV Nova