Martina Randová diváky oslnila nejdřív jako Heluš z Ordinace, poté jako Kateřina z Ulice

Martina Randová diváky oslnila nejdřív jako Heluš z Ordinace, poté jako Kateřina z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martině Randové se podařilo získat srdce fanoušků hlavně díky dvěma rolím – jako Heluš z Ordinace a posléze coby hospodská Kateřina z Ulice. Po boku Lumíra bude muset o své štěstí ještě zabojovat.

Jako Heluš byla dost od rány, dokonce týrala manžela

Martina Randová se narodila 30. prosince 1971 ve městě Stod, které leží nedaleko Plzně. Poté, co ji objevili hledači talentů, získala roli v Discopříběhu. Zahrála si také ve filmech Tajnosti, V hlavní roli a Láska je láska. Od roku 2019 moderuje pořad O 10 let mladší, vysílaný na TV Nova. Pokud jde o seriály, objevila se jednorázově ve Specialistech, Případech 1. oddělení nebo v Policajtech z centra. Její zatím nejvýraznější rolí je Helga „Heluš“ Švarcová z Ordinace v růžové zahradě 2.

Vzpomínáte, jak nesnesitelná a nevzhledná Heluš byla, když se v Ordinaci objevila poprvé? Byla to Babetina nepřející sestřenice, jíž se osazenstvo nemocnice rozhodlo pomstít tak, že ji dalo dohromady se stejně zlým a otravným Švarcem. Všichni věřili, že se musejí navzájem sežrat. Aby Boban vůbec projevil zájem si Helgu vzít, museli mu namluvit, že je velmi bohatá a nemocná, takže brzy umře a majetek připadne jemu.

Martina Randová a Martin Zounar jako Heluš a Bobo v Ordinaci, zdroj: TV Nova

Teprve když se vzali, zjistil Bohdan smutnou pravdu – jeho manželka byla nejen zcela zdravá, ale i zcela chudá. Během jejich takzvaného manželství se diváci dočkali řady komických scén, kdy si ti dva navzájem škodili, dohadovali se a pak – světe, div se! – se do sebe skutečně zamilovali. Do života jim přibyl Bohdanův nemanželský syn Hugo a zdálo se, že z nich nakonec bude spokojená a příkladná rodina. To by se ovšem nesměl na obzoru objevit Bobův starší bratr Milan, který Heluš okouzlil a od Bohdana nadobro odloudil. Vzali si s sebou i Huga a Bohdan zůstal na ocet v téměř prázdném bytě. Ale jak možná víte, teď už jeho postel zahřívá samotná paní ředitelka, Darina Márová, a tak je opět šťastný.

Kateřina z Ulice se musí o Lumíra přetahovat s Ingrid

Ačkoli Martina Randová zmizela z Ordinace, její fanoušci o ni naštěstí nepřišli, jelikož se přesunula do dalšího nekonečného seriálu TV Nova – Ulice. Zde coby Kateřina Dubovská převzala po Květě Vavruškové penzion a známou hospodu U Jindřicha. Přestože byla od začátku milá a férová, Vilma Nyklová si ji okamžitě zprotivila už jenom proto, že přišla z Děčína, stejně jako její sokyně Květa.

Kateřina, Lumír a Ingrid se dohadují o bydlení. Zdroj: TV Nova

Zbytek rodiny Nyklových měl naštěstí rozumnější přístup. Vendula a Pavlík se s Kateřinou domluvili, aby si hospoda a jejich bistro (zaměřené na polévky) nijak nekonkurovaly. Bohužel to kvůli Vilmě a jejím schválnostem bylo občas komplikované.  Ale jak diváci dobře vědí, také Lumír Nykl si Kateřinu velmi oblíbil.

Vlastně se do ní zamiloval a poprvé od Světlaniny smrti měl pocit, že by zase mohl mít krásný a plnohodnotný vztah. Lexík dlouho nedokázal Kateřinu přijmout, a když se to konečně podařilo, objevil se jiný problém – společné bydlení. Kateřina by s Lumírem ráda žila, ale jeho byt okupuje Ingrid, na kterou nikdo z rodiny nedá dopustit. Podaří se Lumírovi a Kateřině tento problém vyřešit, aniž by se kvůli němu znovu rozešli?

Zdroje článku: