Ztraceni a bez internetu: Lumír se Kateřině a Lexíkovi postará o dobrodružství

Ztraceni a bez internetu: Lumír se Kateřině a Lexíkovi postará o dobrodružství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnes diváky Ulice čeká velké lesní dobrodružství, během něhož Lumír připraví Lexíkovi zábavnou bojovku, ale sám při tom ztratí přehled, kde se vlastně nacházejí. Začíná zpáteční výprava k zaparkovanému autu! Podaří se našim hrdinům najít cestu?

Cesta z lesa – najde ji Lumír dřív, než se setmí?

Jirka Hložánek zjistí, že jeho táta předstírá angínu, a usoudí, že zase chystá nějakou boudu. Nařkne Lumíra, že v tom určitě jedou spolu, ale Lumír jeho domněnku vyvrátí. Jelikož se Tonda odmítá se synem sejít, bude Jirka zřejmě muset jít do koalice s jinou politickou stranou.

Tondův zbabělý a dětinský přístup Lumíra natolik rozčílí, že se před ním podřekne, že vlastně u voleb volil Jirku. Zrazený Tonda odejde a Lumíra to pochopitelně trápí. Nejspíš nadobro ztratil přítele.

Dokáže si Lumír Tondu usmířit? Zdroj: TV Nova

Teď se však Lumír musí soustředit na jiné věci. Naplánoval pro Kateřinu a Lexíka výlet do přírody, kam také všichni tři společně vyrazí. Auto nechají na kraji lesa a s mapou a kompasem zamíří do neznáma. Lumír si schválně vezme špatnou mapu, aby výpravu učinil dobrodružnější. To ale ještě netušil, že mezi stromy a keříky skutečně zabloudí.

Bude to právě Lexík, kdo s pomocí kompasu najde cestu zpátky k autu. Za hrdinský čin obdrží čokoládovou medaili. Kateřina si ho nakloní tím, že mu věnuje i svou, kterou dostala za druhé místo v poznávání stromů a zvířecích stop.

Zdá se, že Lexík by Krabici přece jen mohl vzít na milost, ale Lumír se neodvažuje hádat, co přijde zítra. Zvlášť když Světlana bude mít nedožité narozeniny a oni za ní půjdou na hrob.

Vilma je původně chtěla na hřbitov doprovodit, ale protože ji trápí bolavé koleno, Lumír se chytne příležitosti a koupí jí ozdravný pobyt v lázních už na pátek. Přizve i Růžu, aby máma nejela sama. Hlavní je, aby si Vilma odpočinula, a Lumír tak na chvíli unikl jejím otravným poznámkám na adresu Kateřiny.

Kaštan chce domů, pořídí mu Klímovi ošetřovatelku?

Iva zavolá Kaštanově dceři, ale ta zareaguje velmi arogantně. Je zjevné, že s otcem nemá nejlepší vztah. Miloš poradí Vítkovi, aby Kaštana dostal co nejdřív z domu, než zapustí kořeny. Jenže teď i Vítek uznává, že na tom pan Kaštan není dobře – minimálně psychicky.

Nemůže ho jen tak vyhodit. Miloš tedy navrhne, aby mu sehnali ošetřovatelku, kterou si bude platit sám. Nápad se Vítkovi zalíbí, ale Iva už tolik nadšená není. Cítí za Kaštana jistou odpovědnost. On sám přitom Klímovy požádá, aby ho odvezli k němu domů, kde má lepší postel a větší pohodlí. Není to nic proti nim, nechce u nich zaclánět. Ani děti určitě nejsou zvědavé na dědka, co nepatří do rodiny.

Šikanátoři nutí Šimona k zápasu s jiným žákem

Tyrani si Šimona odchytí venku před školou, aby mu oznámili, že se následujícího dne jako jejich šampion zúčastní souboje s jiným žákem. Bitky mezi studenty různých škol jsou poměrně žhavé téma, slyšel o nich i Michal, jemuž se zdá divné, že se Šimon s Viktorem a Romanem najednou bratříčkuje.

Netuší, jaká je pravda, protože mu Šíma odmítá cokoli říct. Vlastně nekomunikuje skoro s nikým, ani s mámou, na niž je vyloženě drzý. Po příchodu ze školy navíc vždycky dostane hlad a všechno sní, což jí připadá zvláštní…

Jak daleko Roman s Viktorem ještě zajdou? Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text