Ulice: Kateřina má za to, že by měl Lumír Alexe v jeho chování usměrnit a nastavit mu hranice. Souhlasíte s ní?

Ulice: Kateřina má za to, že by měl Lumír Alexe v jeho chování usměrnit a nastavit mu hranice. Souhlasíte s ní?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V pátečním dílu s číslem 4330 se Věra potají schází s Jakubem Štěpánkem. Karle se to nelíbí, a tak začne mluvit. Tonda Hložánek chce vydědit syna, i když ten by se s ním rád udobřil. Kateřina uhodí hřebíček na hlavičku. Lumír by měl Alexovi nastavit pravidla.

Jakuba Štěpánka pouštějí z léčebny. Karla se to dozví od Jirky Hermana a v tu ránu začne panikařit. První, komu Štěpánek volá, je Věra. Chce se s ní sejít. Když Kryštof slyšel, že volá, protáhl obličej všemi směry. Když s ním Věra domluvila, Kryštof jí vyčetl, že se s ním vybavuje i přesto, že si to Karla nepřeje.

Věra si však dál bude stát za svým a domluví si s Jakubem schůzku. Sejdou se před školou a Štěpánek si Věře začne vylévat srdce. Stěžuje si na to, že je sám, že nikoho nemá, že mu na tomhle světě není dobře. Nahlas přemýšlí, zda by nebylo lepší z něho sejít. Věra mu to samozřejmě vymlouvá a znovu ho ujišťuje, že není sám. Má přece je, celou rodinu Marečků. Věra to samozřejmě myslí dobře, je jí Jakuba líto a chce mu pomoct. Zároveň však nerespektuje přání Karly. Nerozumí totiž tomu, co jí najednou udělal tak špatného, že ho nemůže vystát a zakazuje ostatním vídat se s ním. 

Zdroj: TV Nova

Doma se potom Věra přiznává Karle, že se s Jakubem sešla. Karla se jí ptá, proč to udělala? Věra jí vysvětluje, že na ni byl Jakub vždy milý, laskavý a hodný, a tak nevěří tomu, že by se z něj najednou stal tak odporný člověk, jak ho Karla popisuje. A stále zdůrazňuje, že potřebuje jejich pomoc. A tak Karla začne vyprávět. Pravda to tedy úplně nebude, jen z části.

Štěpánek ji po ukončení spolupráce opravdu obtěžoval a pronásledoval, ale tu pasáž o pletkách s ním a následném rozhodnutí odejít od rodiny, přirozeně vynechává. Ani Kryštof nehodlá na Štěpánka jen tak zapomenout. Ne že by mu chtěl pomoct. Spíš se pídí po tom, proč se Bruno na svatbě jeho rodičů se Štěpánkem popral. Co mu Bruno prozradí? 

Tonda Hložánek nebude mít do smrti teplou večeři. Tímto způsobem mu pohrozila manželka, jestli se opováží jejich Jirkovi zkřivit vlásek. Tonda jí totiž řekl, že chce syna vydědit. Nemůže přenést přes srdce, že ve volbách kandiduje proti němu a navštěvuje stejná místa, kde získává voliče. Ani narozeninovou oslavu si neužívá, jak by měl. Pojal to jako volební misi zaměřenou na získání co nejvíce hlasů a lobování proti Jirkovi. Jirka se na oslavě dokonce objeví, aby tátovi popřál všechno nejlepší, upřímně a od srdce. Lumír ho totiž pozval, protože se domníval, že je to skvělá příležitost, jak by se ti dva mohli usmířit. Jirka však narazí jen na tátovu tvrdohlavost. A přitom mu přinesl dárek, který je skutečně od srdce. 

Zdroj: TV Nova

Kateřina Lumírovi opatrně naznačí, že není v pořádku, aby ho Alex jako dítě takhle kontroloval a určoval mu, kam smí a nesmí chodit. Naopak by si měl uvědomit, že dospělí si mohou chodit, kam chtějí, aniž by k tomu potřebovali souhlas dětí. Lumír by mu měl nastavit hranice. Na Kateřininých slovech je kus pravdy. Lumír však neví, co si s tím má počít. Uznává, že by s Alexem měl něco dělat, ale zároveň se bojí, co by s ním změny udělaly. Alex je podle jeho slov citlivý kluk, který přišel o maminku. To je samozřejmě pravda, ale možná když časem a díky Lumírovu vysvětlení pochopí, že má jeho táta Kateřinu skutečně rád a ona má ráda jeho, může to všem jedině prospět. 

Zdroj článku:
  • Autorský text