S panickými atakami se nepotýká jenom Kristýna z Ulice, ale i její představitelka

S panickými atakami se nepotýká jenom Kristýna z Ulice, ale i její představitelka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kristýna z Ulice si poslední dobou prochází peklem kvůli zákeřným panickým atakám. S těmi už od patnácti let bojuje také její představitelka, Sára Korbelová. Zatímco Kristýna stále netuší, jak se s nemocí vypořádat, Sára už se za ty roky naučila se svými záchvaty pracovat a ví, co jí pomáhá.

Podle Blanky je Evžen vůči Julii zaujatý

Kristýna z Ulice prožívá náročné období, které trvá již od bolestného rozchodu s Denisem. Začala pak zpochybňovat prakticky vše. U žádného rozhodnutí si nebyla jista v tom, zda vzešlo z její svobodné vůle, anebo ze snahy vyhovět okolí. Rodiče ji tlačili do vysokoškolského studia, a tak si vybrala obor, o němž doufala, že ji bude bavit. Bohužel nesplnil její představy.

Kristýna se toužila vymanit z vlivu starostlivých rodičů, zejména otce, který zpochybňoval každý její názor. Když definitivně zanechala školy a našla si práci v kavárně, Luděk pořádně prskal. Pro ni to však byl krok správným směrem – k životu podle jejích vlastních pravidel. Věřila, že odteď bude vše lepší, ale pak ji přepadl první záchvat úzkosti.

Od té doby měla panické ataky hned několikrát, a to i přesto, že chodí na terapie ke zkušené koučce Julii Papežové. Ta se Kristýnu snaží odradit od hledání úlevy v antidepresivech a pokouší se ji přimět, aby s panickou úzkostí bojovala sama za sebe. Její poměrně drsný přístup se protiví Evženovi, který v Julii vidí ziskuchtivou manipulátorku. Ať už je jeho odhad správný nebo ne, zůstává s ním zatím sám. Julii se podařilo zviklat i Amálku a stále má na své straně Kristýninu mámu.

Herečka své problémy zpočátku tajila

Kristýnina představitelka Sára Korbelová se v pořadu TV Nova svěřila s vlastními zkušenostmi, které s panickými atakami má. Sama jimi trpí od patnácti let. „Když mám nějaké nabité stresové období a pak třeba volný den, teprve do toho uvolnění mi nastoupí ataka… Člověk si připadá hrozně stísněně, svírá se mu hruď, hůř se mu dýchá. Fakt je to jako kdyby se na něj stěny svažovaly, bolí ho hlava. Já se i rozbrečím, protože to je prostě taková přirozená reakce. Není to příjemné, prostě fakt jakoby panika. Člověk se najednou totálně uzavře do sebe, klepe se a vůbec nerozumí tomu, co se děje. Kolikrát jsem měla pocit, že se mi zastaví srdce nebo že se udusím. Přijde mi hrozně zajímavé, že to vlastně všechno vychází z hlavy, ale dokáže to natolik silně ovlivnit psychiku, že pak je člověk totálně bezmocný.“

Když se to herečce stalo poprvé, považovala to za jednorázovou záležitost, jež souvisí se stresem. Zkoušela hledat na internetu a dopracovala se k tomu, že to asi bude spojené s úzkostmi. Tehdy neměla dobré vztahy s mámou, takže se o tom bála promluvit doma, bála se to říct komukoliv. Asi rok se jí to dělo v tajnosti. Problém ale vyvrcholil ve chvíli, kdy měla panický stav dva dny v kuse a musela vyhledat odbornou pomoc. Za ta léta už s tím ale umí pracovat poměrně dobře. Vždy ji uklidňuje vědomí, že u sebe má pro případ potřeby prášky, které by jí pomohly, kdyby to bylo opravdu hodně špatné. Raději ale volí přírodní alternativu.

Zdroje článku: