Velký Gatsby: Romance odehrávající se na pozadí největšího flámu v dějinách Ameriky zahalená do šatů a šperků za miliony

Velký Gatsby: Romance odehrávající se na pozadí největšího flámu v dějinách Ameriky zahalená do šatů a šperků za miliony
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sobota a Velký Gatsby v televizi. To si nesmíte nechat ujít. Obrovské večírky, alkohol, sex, příběhy bohatých lidí. Pro někoho trochu retro, pro někoho něco moderního a velkolepého. Co se ve filmu bude dít?

Vznik knižní verze

Francis Scott Fitzgerald román napsal ve svých 28 letech, kdy pobýval na francouzské Riviéře. Po úspěšném vydání své první knihy se oženil s dcerou alabamského soudce, Zeldou Sayrovou. Osobní úspěch už ale nezaznamenal po vydání Velkého Gatsbyho, svatební cesta nedopadla na výbornou, u manželky se projevila psychická nemoc a převezli ji do sanatoria. Fitzgerald tuhle tragédii neunesl a propadl alkoholismu. Později se ale k psaní vrátil a smutné téma zpracoval v knize Něžná je noc, která je o psychiatrovi, který si vezme svou pacientku.

O čem film je?

V hlavní roli Tobias Vincent Maguire, kterého známe jako Petera Parkera z filmu Spider-Man, a Leonardo DiCaprio. Už jenom tahle jména vás musí nalákat, hlavně tedy ženy. Sympatický a krásný herec DiCaprio ztvárňuje právě Jaye Gatsbyho, který je bohatý a má rád, když to o něm všichni vědí. Často pořádá bláznivé obrovské večírky, na které zve ty nejvlivnější a nejbohatší lidi. Největší záhadou je, že ho nikdy nikdo neviděl. Hned vedle něj se přistěhuje Nick Carraway, který opustil své bydliště a vydal se do New Yorku, aby našel svou verzi amerického snu. Z obyčejného muže se najednou stane velký přítel Gatsbyho, ocitne se ve světě bohatých lidí, prožívá s nimi jejich příběhy. Hned naproti bydlí Nickova provdaná sestřenice Daisy Buchanová, do které je Gatsby zamilovaný.

Film překypuje pompézními šaty a šperky

Herečky, které byly do filmu obsazeny, si musely natáčení opravdu užívat. Kostýmů se totiž ujala italská návrhářka Miuccia Prada, která spolu s kostýmovou návrhářkou Catherine Martinovou vytvořila kolekci speciálně pro tento film. Návrhy byly inspirovány dobovými módními časopisy a kolekce čítala přes  čtyřicet koktejlových a večerních šatů. A ke krásným šatům patří samozřejmě i blyštivé šperky. Ty pochází z dílny společnosti Tiffany & Co. A jen diamantová čelenka, kterou nosí filmová Daisy, stála v přepočtu neuvěřitelných 3 800 000 korun.

Jak příběh dopadne? Co se stane s Gatsbym? Jak to zvládne Nick? Vydrží Daisyino manželství nebo vznikne nová láska? Na to se můžeme podívat už teď v sobotu 29. srpna na Nova Cinema.