Dusno v ordinaci v Ulici: Dokážou Blanka a Jarka fungovat bok po boku?

Dusno v ordinaci v Ulici: Dokážou Blanka a Jarka fungovat bok po boku?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od zjištění, že Jarka chodí s Adamem, vlastně Blanka netuší, jak se ke své podřízené chovat. Ve snaze ji přesvědčit, aby Adamovi dopřála prostor ke studiu, udělá Blanka velkou chybu, která málem způsobí rozkol v rodině. Sice se za ni omluví, ale může nadále s Jarkou pracovat?

Blanka si sestřičku chválila, ale to se teď změní

Bývaly doby, kdy Blanka na svou zaměstnankyni nedala dopustit. Kudy chodila, chválila Jarčinu spolehlivost, pracovitost a laskavý přístup. Jedna druhé se svěřovala se vším možným a panovala mezi nimi vzájemná důvěra. Alespoň to si Blanka myslela, než na ni Luděk vybafl, že Jarku načapal s Adamem.

Proč jí Jarka nepověděla pravdu už dávno? Byla u ní na večeři, měla spoustu příležitostí o tom nějak začít, ale neudělala to. Blanka si najednou připadá jako hlupák. Za nos ji tahala nejen podřízená, nýbrž i vlastní syn! Oba se snažili vysvětlit, že měli své důvody. Hlavně jim nepřipadalo nutné hlásit všechno mamince, když spolu nechodili nijak dlouho.

Dosud se scházeli spíše nezávazně. Kristýna a Evžen se přiklonili na jejich stranu, přesto se Blanka stále cítí podvedená a hledá důvody, proč by to měl Adam s Jarkou ukončit. Jde o argumenty, které se samozřejmě daly očekávat – Jarka je starší a zkušenější, bude Adama zdržovat od studia, kromě toho je čerstvě rozvedená a touží po dětech.

Adam a Jarka jsou nuceni svůj vztah obhajovat. Zdroj: TV Nova

Měla by Jarka dát výpověď?

Když se Blanka pokusí Jarce domluvit a nešetrně jí připomene, že se s manželem rozvedla, poněvadž s ní nechtěl mít děti, Jarka se pochopitelně urazí. O touze mít vlastní děti se své nadřízené zmínila důvěrně a rozhodně nečekala, že to někdy použije proti ní. Blanka to nemyslela zle. Nechtěla se Jarky dotknout, leč stalo se. Teď hrozí, že se kvůli tomu rozhádá i se synem. Adamovi se totiž ani trochu nelíbí, jak se máma k jeho přítelkyni chová. Měla by být schopná jeho rozhodnutí respektovat. On i Jarka jsou dospělí a nikdo nemá právo jim do vztahu mluvit.

Blanku upřímně mrzí, jak její slova vyzněla a že do Adamova života začala vrtat snad až příliš. Neváhá se Jarce omluvit. Sestřička, kterou vždy uznávala a obdivovala, však přijde s nepříjemným návrhem – chce se domluvit na výpovědi dohodou. Blanka jí to rozhodnutí rozmluví. Slíbí, že se v ordinaci omezí na pracovní témata. Skutečně ale mohou fungovat vedle sebe, jak tomu bývalo dřív, aniž by strnuly v nepříjemné křeči?

Přesune se pozornost na nezvedenou dceru?

Blanka věří, že se dokáže přemoct a nestrkat nos do věcí Adama a Jarky. Bude se muset krotit, jestli je nechce oba ztratit. Ostatně i Luděk se Adamovi omluví a překvapivě zapůsobí jako smírčí soudce snažící se stmelit rodinu. Vlastně ho k tomu popostrčí Vanda, která Adamovu lásku k Jarce od začátku podporuje.

Navíc je pravděpodobné, že se pozornost rodičů brzy přesune na Kristýnu, neposlušnou dceru, která odmítne nadále chodit do školy. Přednášky ani semináře ji nebaví. Uvědomí si, že vysoká zkrátka není pro ni a že by se raději soustředila sama na sebe. Jak tohle vezmou Blanka a Luděk, se radši ani neodvažujeme hádat…

Zdroj článku:
  • Autorský text