Diskuze

Drahé tety a já: Gollová se Svobodovou se nenáviděly. Neuvěříte, kvůli jaké blbosti se pohádaly při natáčení

Drahé tety a já: Gollová se Svobodovou se nenáviděly. Neuvěříte, kvůli jaké blbosti se pohádaly při natáčení
Zdeněk Podskalský dokázal najít kvalitní scénáře a nabídnout divákům zábavu, aniž by měl v sedmdesátých letech problémy s cenzurou. Zároveň se úspěšně vyhýbal ideologickým tlakům. V případě trochu bláznivé komedie z roku 1974 si scénář napsal dokonce sám, což nebylo zvykem.
Zpět na celý článek

Zdeněk Podskalský dokázal najít kvalitní scénáře a nabídnout divákům zábavu, aniž by měl v sedmdesátých letech problémy s cenzurou. Zároveň se úspěšně vyhýbal ideologickým tlakům. V případě trochu bláznivé komedie z roku 1974 si scénář napsal dokonce sám, což nebylo zvykem.
Zpět na celý článek
Shrnutí článku: Drahé tety a já: Gollová se Svobodovou se nenáviděly. Neuvěříte, kvůli jaké blbosti se pohádaly při natáčení
O čem je komedie Drahé tety a já?

Komedie z roku 1974 vypráví rozmarný příběh dvou postarších sester, Fany a Andělky, které sdílí jednu domácnost. Když se náhodou připletou k vyloupení spořitelny, začnou na vlastní pěst pátrat po pachateli, což komplikuje život snoubenci jejich neteře.

Kteří herci ztvárnili hlavní role ve filmu Drahé tety a já?

Hlavní role sester Fany a Andělky ztvárnily Nataša Gollová a Eva Svobodová. Dále si ve filmu zahráli Jiří Hrzán jako Michal a Iva Janžurová jako neteř Hermínka.

Proč se Nataša Gollová a Eva Svobodová pohádaly během natáčení?

Přestože byly kamarádkami, během natáčení spolu nemluvily, protože Nataša Gollová nechtěla Evě Svobodové napsat rodinný recept na svíčkovou. Usmířily se až na premiéře filmu.

Kde se natáčela komedie Drahé tety a já?

Film se natáčel na jaře roku 1973 v různých lokacích. Mezi ně patřilo Vlachovo Březí (spořitelna), České Budějovice (scény u kašny a vinárny) a vesnice jako Kakovice, Jiřetice a Koječín na Strakonicku.

Jaký kuriózní incident se stal při natáčení scény s policejním autem?

Během natáčení scény s policejním autem, které projíždí vesnicí, kaskadér vozidlo poničil a nakonec auto zapadlo do fekální jímky. Musel ho vytáhnout jeřáb, což tuto scénu učinilo nejdražším záběrem z filmu.

Zpět na celý článek

Možná jste zmeškali

Survivor Česko & Slovensko startuje už za pár dnů. Možná nás překvapí známá olympionička i další účastníci
06.02.2025

Survivor Česko & Slovensko startuje už za pár dnů. Možná nás překvapí známá olympionička i další účastníci

Datum 18. února 2025 se blíží. V to úterý diváci na Voyo uvidí první epizodu již čtvrté řady Survivor Česko & Slovensko, nejpopulárnější reality...

Vy se vymlouváte na čas. Ona zvládá Ulici, mateřství i vlastní dílnu
15.09.2025

Vy se vymlouváte na čas. Ona zvládá Ulici, mateřství i vlastní dílnu

Malvína Pachlová, představitelka Šárky z Ulice, zřejmě neví, kam dřív skočit. Když nenatáčí seriál, tráví čas v divadle, v dílně na výrobu...

Kvíz pro fanoušky českých klasik: Co víte o trilogii Slunce, seno, Homolkových nebo Rozpacích kuchaře Svatopluka? Pokud dáte 8 správně, máte filmového génia v sobě
08.05.2025

Kvíz pro fanoušky českých klasik: Co víte o trilogii Slunce, seno, Homolkových nebo Rozpacích kuchaře Svatopluka? Pokud dáte 8 správně, máte filmového génia v sobě

​​​​​​​Stará česká filmová klasika, která baví televizní diváky i dnes. Takhle by se daly shrnout legendární české filmové klasiky, jako je série...

Minisérie Král Šumavy: Fantom temného kraje přilákala přes milion diváků
05.02.2025

Minisérie Král Šumavy: Fantom temného kraje přilákala přes milion diváků

Je jaro 1948. Ještě neodezněla radost z míru, a už se Východ i Západ bojí třetí světové války. Oba světy od sebe oddělují hluboké lesy Šumavy. V...

Tento film měl na svou dobu neobvyklý milostný příběh s příchutí zralých třešní
15.05.2025

Tento film měl na svou dobu neobvyklý milostný příběh s příchutí zralých třešní

Daniela Kolářová, Oldřich Kaiser a Tomáš Holý prožívají nezapomenutelné léto v režii Karla Kachyni. Film Setkání v červenci byl už pátou spoluprací...

Návrat Jana Hofmana po letech opět do seriálu Hrdina na Primě
15.03.2025

Návrat Jana Hofmana po letech opět do seriálu Hrdina na Primě

Herec Jan Hofman se po letech vrátil do seriálu na televizi Prima. V nové řadě krimiseriálu Hrdina hraje přitroublého policistu Víta Krejčího,...

S kým žije Jan Hrušínský: Milostný trojúhelník na jevišti se změnil v pevné manželství a hluboký vztah
30.05.2025

S kým žije Jan Hrušínský: Milostný trojúhelník na jevišti se změnil v pevné manželství a hluboký vztah

Už v pěti letech stál poprvé na jevišti. Mladší syn Rudolfa Hrušínského, Jan Hrušínský, měl už tehdy talent, kterého později náležitě využil.

Mentální kolaps hvězdy Ulice: Chtělo se mi řvát, brečet, prozradila fanouškům
23.05.2025

Mentální kolaps hvězdy Ulice: Chtělo se mi řvát, brečet, prozradila fanouškům

V Ulici řeší Aneta Krejčíková krizi ve vztahu s manželem Jirkou Hermanem, ani ve skutečném světě však neprožívá příliš radostné období. Žije v...

Drbárna ze Strání: Veronika si není jistá, zda vesničané pochopili, co přinese Majerův plán
13.02.2025

Drbárna ze Strání: Veronika si není jistá, zda vesničané pochopili, co přinese Majerův plán

Olí poučuje Oskara, co všechno musí umět, aby v gastronomickém souboji k něčemu byl. Oskar se snaží, ale na zlatou medaili to není. První den...

Zítra v Ulici: Ve středu Vlasta nahlásí Blanku představenstvu a na scénu se vrátí Sára
11.03.2025

Zítra v Ulici: Ve středu Vlasta nahlásí Blanku představenstvu a na scénu se vrátí Sára

Je neuvěřitelné, do jakých rozměrů se dá nafouknout nehorázná lež. Vlastička ze sebe udělala oběť a prakticky každé Blančino dobře míněné slovo...

Diskutujte

Nejnovější diskutované