Ing. Pavel Bavor, starosta, kterého byste ve svém městě nechtěli

Ing. Pavel Bavor, starosta, kterého byste ve svém městě nechtěli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Postava starosty Bavora ze seriálu ZOO patří jednoznačně k záporákům. Korupce, zastrašování či intriky jsou jen některé z praktik, které starosta Dvora Králové ve své praxi využívá. Co o něm víme dál?

Ing. Pavla Bavora v seriálu ZOO vídáme prakticky pravidelně. Již od počátku je totiž velmi dobrým kamarádem Lubora Brázdy, který starostovi udělal jedinečnou nabídku – pokud mu Bavor pomůže dosadit jej na pozici nového ředitele zoo, pomůže mu pro město s realizací různých investičních nabídek, ze kterých si budou moci oba ulívat peníze do vlastní kapsy.

Bavor a Brázda se snaží společnými silami zbavit Marie Roklové, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Společnými silami tedy oba muži vymýšlí nejrůznější fígle, jak současnou ředitelku ZOO Marii Roklovou dostat do úzkých. Snaží se tak nastražit různé pasti v podobě neprůhledných faktur či rozsáhlých investic, kterými však Roklová s pomocí kolegů, rodiny a přátel zdárně kličkuje. Časem se ukáže, že Lubor není schopný současnou ředitelku Roklovou žádným způsobem z vedení dostat. Ba co víc, podle starosty se jí na pozici daří víc než dobře. Bavor tedy začne od původní dohody postupně ustupovat a původně přátelské vztahy s Brázdou rozváže.

Ten si však nenechá nic líbit a rozjede velkou kampaň plnou kontroverzních kauz, které má starosta Bavor za svého působení v úřadu na svědomí. Přestože se mu podaří dostat do povědomí Bavorových voličů, i tak se mu dílo nepodaří dotáhnout do konce a Pavel Bavor zůstává i nadále starostou.

Ivan Vodochodský, který postavu Ing. Bavora v ZOO ztvárňuje, je známý kuchař, herec, moderátor a mimo jiné také kreativní producent právě našeho oblíbeného seriálu, ale i řady dalších z produkce TV Prima. Přestože postava starosty Bavora v seriálu vymýšlí nejrůznější způsoby, jak zatopit ředitelce Roklové i dalším zaměstnancům ZOO, v reálu je jeho představitel Ivan Vodochodský velkým milovníkem zvířat.

Je otázkou, zdali bude ještě starosta Bavor do chodu zoo zkoušet nějak negativně zasahovat, nebo jej už v seriálu budeme vídat spíše v pozici reprezentativního zástupce města. Brzy se to možná dozvíme v další sérii ZOO, která na TV Prima odstartuje v září.

Zdroje článku: