Bavor ze ZOO hrdinou?

Bavor ze ZOO hrdinou?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co si Brázda pro Marii Roklovou připravil tentokrát? A co se stane, že jeho plán překazí zrovna starosta Bavor? 

Lstivý náměstek Brázda se už od počátku snaží zbavit nové ředitelky zoologické zahrady Marie Roklové. Nehodlá se totiž jen tak vzdát svého snu stát se novým ředitelem zoo a v záloze má další vychytralý plán, jak toho dosáhnout.

Všechny jeho předchozí pokusy selhaly a Lubor pomalu začíná uznávat, že Roklová nebude tak snadná kořist, jak si původně myslel. To ale neznamená, že by ve svých snahách dosáhnout vyššího postavení polevil. Tentokrát ho a jeho kumpána Alberta Poláka napadlo využít divokých řidičských schopností místního ošetřovatele Franty Kolmana. Ten totiž s vozítkem v ZOO často jezdí dost nebezpečně a mohlo by se snadno stát, že by někoho srazil.

Tím pádem by se zoologická zahrada ocitla v soudním sporu a v případě, že by se prokázala vina Franty, museli by zraněnému vyplácet vysoké pojistné. Navíc jednalo by se o nehodu, na kterou by se nevztahovala pojistka ZOO, mohl by to být pro ředitelku dost velký problém. A to je přesně to, co Brázda potřebuje! Zbývá jen sehnat někoho, kdo bude ochotný skočit pod kola Franty Kolmana.

Mnoho lidí by rádo snadno přišlo k penězům, když je ale součástí plánu vlastní zranění, tak už těch adeptů tolik nebude. Pak ale Albert přichází s geniálním nápadem a osloví bývalého kaskadéra Filipa Fouska. Pro tohoto chlapíka nebude problém skočit pod jedoucí vůz, aniž by to vypadalo podezřele.

Aby si svůj plán pojistili, pozve si Albert v den, kdy má vše proběhnout, Frantu na pokec do kanceláře a nabídne mu sklenku alkoholu. A ten samozřejmě neodmítne. Když už to vypadá, že vše klapne jak má, objeví se na scéně starosta Bavor. A ten když zjistí, co si Brázda vymyslel, ihned razantně zakročí a celou akci Brázdovi pod pohrůžkou zakáže.  Luborovi nezbývá, než celou akci odpískat. Nenechme se ale mýlit, ze starosty se ze dne na den nestal hrdina. Zas a pouze se stará o vlastní dobro. Musíme ale uznat, že tentokrát, jeho pomoc přišla skutečně vhod! 

Zdroj článku:
  • Autorský text