Specialisté: Příznivci herců ze Zlaté labutě mohou představitele rolí Báry a gestapáka Hesse vidět i v jiném světle

Specialisté: Příznivci herců ze Zlaté labutě mohou představitele rolí Báry a gestapáka Hesse vidět i v jiném světle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V současné době to vypadá s českými seriály tak, že pro herce stačí, když se objeví ve výraznější roli v jednom seriálu, a další nabídky na sebe nenechají dlouho čekat. I přes množství herců se v seriálech objevují stále stejné tváře.

Trochu humorně působí právě role kapitána Kováře a jeho přítelkyně Marty Svátkové v seriálu Specialisté. Zatímco ve Zlaté labuti musela postava Báry v podání Marty Dancingerové utéct před gestapem a jeho velitelem Hessem, kterého přesvědčivě zahrál Jiří Hána, ve Specialistech stejná dvojice tvoří pár. Další epizoda s názvem Smrt na hedvábné stezce není tak exotická, jak slibuje název. Vraždilo se opět v Česku, a to v blízkosti vlakové vlečky.

záběr ze seriálu
záběr ze seriálu | Zdroj: TV Nova

 Nová epizoda Specialistů

V prostorách areálu logistické společnosti je nalezena mrtvola jednoho z majitelů – Oskara Jelínka. Jeho bratr Arnošt se i přes tragické okolnosti nadále snaží dotáhnout do úspěšného konce jednání o fúzi s čínským investorem, který zde plánuje vybudovat velké logistické centrum za miliony eur. Vlaková doprava má zelenou díky ekologickým kritériím a firma Jelínek by mohla díky strategickému partnerovi a jeho miliardovým investicím zaujmout v přepravě významnou pozici.

Pozornost Specialistů se nejprve upře na tlumočnici Chen Lin, která měla se zavražděným Oskarem utajený milostný poměr. Postupně ale zjišťují, že motiv pro případnou vraždu mělo více lidí. A kromě vraždění se do případu zapletou i drobní zlodějíčci, kteří si z vagonů naplněných spotřebním zbožím udělali samoobsluhu, kde nemusí platit.

Kapitán Kovář je už zkušený kriminalista

 I u tohoto případu bude Specialistům velmi nápomocna přítelkyně kpt. Kováře (Jiří Hána), novinářka Martina Svátková (Marta Dancingerová), která je neustále policejním vyšetřovatelům v patách. Ani pokyn přítele, aby zůstala v autě, pro ni není překážkou. Navíc má řadu připomínek, které mohou být při složitém vyšetřování užitečné.

Své poznatky navíc mohou oba probírat i doma, neboť vinou nečekaného výbuchu plynu na ulici před domem Martina Kováře se z něj i jeho tatínka (Oldřich Vlach) stanou bezdomovci. Trn z paty jim ale vytrhne právě sympatická žurnalistka, když jim nabídne azyl ve svém bytě. Všichni tři se tak musí z minuty na minutu naučit žít v jedné společné domácnosti, což je pro ně bezesporu velká změna. Naštěstí ji ale zvládají s velkým nadhledem. A kdo ví, třeba se jim bydlení tak zalíbí, že z dočasného řešení bude trvalé soužití. Zvídavá novinářka se o svém příteli od tatínka dozvídá věci, které by jí určitě sám nesvěřil.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text