ZOO: Brázda s Albertem zase škodí. Jak chtějí dostat Roklovou tentokrát?

ZOO: Brázda s Albertem zase škodí. Jak chtějí dostat Roklovou tentokrát?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Alberta napadne nafingovat nehodu, při níž by Franta Kolman srazil někoho vozítkem. Dotyčný by vysoudil odškodné a způsobil tím Roklové vážné problémy. Do akce se však vloží starosta Bavor a Brázdovi nezbývá než vycouvat.

Brázda hledá komplice ve vlastních řadách

Brázda s Albertem uvidí, jak Franta Kolman málem přejede dvě kolemjdoucí. Alberta napadne toho využít a připravit nehodu, z níž někdo vysoudí vysoké odškodné. Roklová by mohla mít velké potíže, zvlášť když se na něco takového nevztahuje pojistka. Brázda usoudí, že by potřebovali schopného právníka, v čemž Albert nevidí žádnou komplikaci. Jeho otec je přece skvělý advokát.

Zbývá jen sehnat člověka, jenž by se nechal dobrovolně srazit. Brázda osloví vlastního synovce Milana. Ten v zoo pracuje jako nepříliš zodpovědný brigádník. Připlete se Kolmanovi do cesty a nechá do sebe trochu drcnout. Co když ale bude mít trvalé následky? Brázda ho ujišťuje, že nic takového nehrozí. Pokud spadne šikovně, bude mít maximálně pár pohmožděnin nebo zlomenou ruku či nohu. Nějaké zranění mít musí, aby mohl advokát tvrdit, že se jeho stav zhoršuje, a vysoudit tučné odškodné. Milan souhlasí jen za podmínky, že mu dá strejda sto tisíc předem.

Albert (David Gránský), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Kdo nakonec zaplatí za svoje chyby?

Brázda dumá, kde by mohl sehnat jiného ochotného blbce, co se nechá srazit. Vtom vejde do kanceláře Albert s triumfálním úsměvem. Už jednoho chlapíka našel – bývalého kaskadéra Filipa Fouska. Nechat se srazit autem pro něj není problém, navíc potřebuje prachy. Zdá se, že všechno vychází.

Zatímco Albert opíjí Kolmana, aby to vypadalo, že řídil pod vlivem alkoholu, starosta Bavor si zničehonic předvolá Brázdu. Podařilo se mu totiž odhalit, co plánuje, a pěkně si ho podá. Pro něj by představovalo ohromné komplikace, kdyby chtěl někdo ze zoo podvodně dostat peníze, a Brázdovi pohrozí. Ten tak raději nařídí Albertovi, aby akci zrušil.

K nehodě přesto dojde a jejím účastníkem je Brázdův synovec Milan. Několik svědků ale vidělo, že ji zavinil on, nikoli Franta. Podle doktora to ani nevypadá, že by si mladík něco zlomil, navíc kouřil marihuanu. Zatočit s Roklovou se tedy Brázdovi ani tentokrát nepodaří.

Zdroj článku:
  • autorský text