Marie Roklová ze seriálu ZOO v boji proti náměstkovi a pytlákům

Marie Roklová ze seriálu ZOO v boji proti náměstkovi a pytlákům
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Veroniku Freimanovou můžete v seriálu Zoo vídat v roli ředitelky Marie Roklové. Lubor Brázda jí znepříjemňuje život a staví do cesty jednu překážku za druhou. Kromě toho se Marie potýká s řadou nebezpečných situací a s problémy ve vlastní rodině.

První žena v pozici ředitelky

Náměstek Brázda (Pavel Nečas) se neustále snaží sesadit Marii Roklovou z vedoucí pozice, aby mohl ředitelskou židli zabrat pro sebe. Marie je ale velmi schopná a inteligentní, a tak jeho pokusy často prohlédne. Navíc ji pro její laskavý přístup a spravedlivou povahu mají rádi i zaměstnanci, kteří ji v boji proti Brázdovi ochotně podporují.

Dokonce i Brázdova neteř Adéla, kterou náměstek dosadil na místo Mariiny asistentky, se přidala na stranu dobra a postavila se proti strýci.

Pytláci a domorodci

Není to tak dávno, co si pan Brázda vymyslel kýčovitou instalaci, jež by zvýšila návštěvnost a výdělky zoo v zimním období. Na jeho popud si starosta vyžádal nějaké atraktivní návrhy také od Roklové. Brázda doufal, že ji kvůli nepřipravenosti a nedostatku nápadů snadno znemožní, ale když se do situace vložila svérázná Mariina matka Běla, vše se nakonec obrátilo ve prospěch Marie. Tím však útrapy zdaleka nekončí.

Marie se v nejnovějších dílech musí potýkat s pytláky nosorožčí rohoviny, instalací bezpečnostních kamer a následným konfliktem mezi Haďákem a Brázdou, musí také společně se zaměstnanci čelit maskovanému domorodci, jenž po celé zoo klade nebezpečné pasti a ohrožuje životy lidí.

Synova nenávist k matce

Ředitelka Roklová se zkrátka v práci nenudí. Naštěstí ji v nejtěžších chvílích podporuje rodina, zejména manžel Karel (Ondřej Pavelka) a syn Marek (Štěpán Benoni). Se svým synem Vojtou (Goran Maiello) však nemá dobrý vztah. Kdysi musela učinit velmi náročné rozhodnutí a poslat ho do léčebny drogově závislých.

Vojta jí to nikdy neodpustil, ale pravý důvod se Marie dozvěděla teprve nedávno – byl v ústavu znásilňován. Tohle kruté zjištění přimělo Marii polknout hrdost a jít syna pokorně požádat o odpuštění. Ačkoli Vojta udělal nějaké ústupky a začal jí půjčovat vnuka Matěje, o nějakém odpuštění z jeho strany nemůže být řeč. Podaří se Marii získat jeho důvěru?