Štěpán Benoni: Jeden Marek v Ordinaci, druhý Marek v Zoo

Štěpán Benoni: Jeden Marek v Ordinaci, druhý Marek v Zoo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Štěpán Benoni je divákům známý jako Štěpán z Ulice, záchranář Marek z Ordinace v růžové zahradě 2 nebo jako policista Ondřej Černý z Modrého kódu. Od 13. ledna 2022 ho budeme vídat na obrazovkách TV Prima jako Marka Rokla v novém seriálu Zoo.

Od dětství hrával v divadlech

Štěpán Benoni (37) se narodil v Praze a už jako dítě hrával v inscenacích Národního divadla. Během studia na Pražské konzervatoři hostoval v Divadle na Vinohradech, v libereckém divadle F. X. Šaldy nebo opět v Národním divadle. Po škole nastoupil do angažmá Městského divadla Kladno. Role Christophera v Podivném případu se psem mu vynesla nominaci na Cenu Thálie. Kromě toho, že působí v divadle Studio DVA, účinkoval také v řadě seriálů, např. jako Štěpán Stránský v Ulici, dále v Cirkusu Bukowsky, Všechny moje lásky, Pustina, Drazí sousedé, Atentát, Modrý kód, Tátové na tahu, Bez vědomí, Kukačky ad. Všimnout jste si ho mohli i ve filmech, třeba v pohádce Princezna a písař (2014) nebo v komediích Dvě nevěsty a jedna svatba (2018), Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) a Matky (2021).

Z Ordinace ho známe jako polepšeného sukničkáře

Výraznou roli přinesla Štěpánovi Benonimu nekonečná Ordinace v růžové zahradě 2, kde hrál záchranáře Marka Doležala. Ten začínal jako nezodpovědný svůdník, jemuž podlehla nejedna krasavice. Drsňák, který nestál o závazky, byl už jednou ženatý, ale o svou manželku Innu (Zuzana Stavná) nešťastně přišel během bojů v Donbasu. Alespoň si to myslel. Jaké bylo jeho rozčarování, když se nečekaně objevila v kamenické nemocnici a zasadila tvrdou ránu jeho od té doby prvnímu vážnému vztahu s Bibi (Marika Šoposká)? Rozhodně obrovské. Navíc se ukázalo, že staré city neodezněly.

Marek se ocitl mezi dvěma milovanými ženami, ale ani tím pro něj životní drama nekončilo. Ačkoli si později vybral Bibi, nechal se okouzlit drsnou boxerkou Erikou (Marta Dancingerová). Stačil jeden hříšný okamžik ve sprše, aby otěhotněla a převrátila Markovi život vzhůru nohama. O syna, o kterého Marek původně nestál, se nakonec musel starat sám, zatímco Erika po porodu trpěla depresemi. Bibi mezitím odjela do zahraničí. Když se později vrátila, Marek doufal, že by svůj vztah mohli obnovit, ale Bibi nehodlala znovu vstupovat do stejné řeky a našla si novou lásku v podobě Patrika Máry. Marek teď tráví čas mezi dítětem a prací v nemocnici.

Štěpán Benoni, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Marek z Ordinace teď bude Markem v Zoo

Třebaže se Marek polepšil a vede si v roli starostlivého otce dobře, vždy to tak nebývalo. Původně děti vůbec nechtěl a nezdálo se, že by měl smysl pro pevné dlouhodobé vztahy. Byl to sukničkář, jenž dokázal pobláznit každou. Jméno Marek Štěpánovi Benonimu ještě nějaký čas zůstane. V novém seriálu Zoo bude totiž hrát Marka Rokla, sympaťáka, jenž naopak ze všeho nejvíc touží po rodině a spokojeném životě. Oproti hezounovi z Ordinace je to tedy celkem změna.

Marku Roklovi na první pohled nic neschází. Vede úspěšný bar, ve kterém umožnil zpívat své nejlepší kamarádce Viktorii, aby jí pomohl s nelehkou finanční situací. Ti dva se znají už dlouho a říkají si všechno. Marek je součástí Viktoriiných radostí i starostí a ona mu zase pomáhá s přítelkyní Mínou, s níž to Marek moc růžové nemá. Ona nevidí svět stejně jako on a bojí se, že by po jeho boku umřela nudou. No, doufejme, že si to ještě rozmyslí, anebo Markovi přejme, ať si najde nějakou vhodnější.

Zdroje článku: