Survivor Česko & Slovensko: Na kmenové radě ještě nikdy takové horko nebylo

Survivor Česko & Slovensko: Na kmenové radě ještě nikdy takové horko nebylo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
U Titánů mají sice oheň, ale uvařit rýži se zdá být nadlidským úkolem. Pirát si dělal legraci z Yenifer, ale ta není zvyklá na kritiku, takže trošku prskala. Hlad je nejlepší kuchař, takže i ten blaf, co se servíroval, všichni snědli. Kmeny čekal souboj o kmenovou imunitu.

Soutěž o kmenovou imunitu

Z nějakého tajného důvodu nebyla soutěž pro všechny, ale tři hráči z každého kmene zůstali v rolích diváků. Lovci nechali ze hry Ivu, Rachel a Jacka. Titáni ke hře nepustili Ornelu, Ivu a Yenifer.

Silová soutěž patřila určitě k těm zajímavějším. Dvě dvojice siláků drží koše, ostatní se snaží druhému kmenu naházet do koše co nejvíce závaží v podobě pytlíků s pískem. Jde tedy o to, která dvojice je silnější a udrží koš déle a také je důležité, aby se co nejvíce lidí trefovalo do košů. Házení šlo dobře Titánům a naházeli Lovcům do koše tolik písku, že jejich siláci drželi 90 kg. Přesto selhaly svaly Titánům, kde měli pouhých 73 kg.

soutěž o kmenovou imunitu
soutěž o kmenovou imunitu | Zdroj: TV Nova

Problémem u Titánů bylo, že měl hlavní slovo při rozdělování pozic opět všeuměl Mikýř a ten z nějakého divného důvodu k Pirátovi vybral dlouhána Radka, který selhal. Radek se bránil, že se na tuto pozici nenabízel, a dokonce vyjádřil pochybnosti, zda si ostatní myslí, že je to dobrá volba. Mikýř ale nic takového neslyšel. Možná se bál, že by musel těžký koš držet sám. Moc mu nešlo ani to házení pytlíků. Pirát byl kvůli prohře zahanbený.

Soutěž o individuální imunitu

Individuální soutěže jsou hlavně o soustředění. Tentokrát šlo o to, kdo nejdéle udrží tyčí válec na plošině a trošku překvapivě se povedlo nejlépe odolat rozptýlení, větru a únavě místní odbornici na vaření rýže Yenifer. A byla to právě ona, kdo rozehrál u Titánů taktickou hru. Možná to nakonec přetaktizovala víc, než měla v plánu.

Večer před kmenovou radou

Z vyjednávání udělala takový propletenec, že ani vševěd Mikýř nevěděl, co se vlastně domlouvá. Jediné, co bylo jasné, že Yenifer začala domlování tím, že se chtěla zbavit Mikýře, a nakonec s ním uzavřela dohodu na celou hru, že se vzájemně nebudou chtít vyřadit. Ohledně vyřazení se také hodně mluvilo o Carevovi. Mikýř trousil moudra, že musí vyhodit ty slabé, aby kmen zůstal silný. Od něj je to úsměvné, když neumí ani použít křesadlo.

U Lovců už tradičně Rachel fňukala, že už je týden bez svého komfortu, což ostatní už asi trošku otravuje. Filip nechápe, co čekala. Myslela si, že bude zase bydlet ve vile?

Lovci začínají plánovat. Skupinka kolem Filipa by neměla nic proti tomu, kdyby si už také mohli na kmenovce začít dělat čistku. Hladových krků je moc a Jack, Rachel a Ivča jsou první na řadě, pokud dojde na kmenovou radu. Filip s Tomášem zašli dál, a dokonce začali plánovat další adepty na vyhazov. Nejspíš už se i dohodli, kdo vyhraje!

Kmenová rada a duel

Se svým kmenem se přišel rozloučit Michal, který je zřejmě držitelem nejkratšího pobytu ve hře, který trval asi deset hodin. Všichni byli dojatí, jako by s ním na ostrově strávili alespoň měsíc. Michal neodcházel s prázdnou a dostal zlatou kartu pro příští ročník Survivoru.

A potom to přišlo. Hádka, která se strhla mezi kmeny byla mnohem napínavější než samotné vyřazování. Kýble špíny lítaly z jednoho kmene k druhému a asi nikdy se ještě tak moc nenávist jednotlivých hráčů na kmenovce neprojevila.

Když došlo na hlasování, nejspíš i Yenifer byla zaskočená, jak to dopadlo. Mikýř dostal 4 hlasy, Denisa 6 a Radek 1. O vyřazení Mikýře se šeptalo, ale zřejmě ho nenapsalo tolik lidí, kolik mělo. Denisa to schytala asi proto, že si až moc sedla s Carevem a jejich spojenectví se nehodilo ostatním. Yenifer poslala s Denisou do duelu Katku, jednoduše proto, že si k sobě nenašly cestu. Katka byla sice hodně šikovná při soutěžích, ale to asi pro Titány není důležité.  

Hra založená na postřehu a rychlých reakcích není asi večer úplně snadná. Denisa měla lepší rozhled kvůli své výšce a delší ruce, takže hravě Katku v této disciplíně porazila.

Katce se domů nechtělo. Jak řekla, jsou v jejím kmenu lidé, které ani hra nebaví a ona si naopak užívala každou minutu. Bohužel pozdní příchod do kmene bere jako velkou nevýhodu a měla smůlu, že o jejím osudu rozhodla hráčka, se kterou si nesedla.

Zdroje článku: