Dnes v Ulici: Kdyby věděla, že může chystat výbavičku pro miminko, byla by Iva radši v tom přechodu

Dnes v Ulici: Kdyby věděla, že může chystat výbavičku pro miminko, byla by Iva radši v tom přechodu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Překvapivé vysvětlení mají změny nálad Ivy. Zatímco Iva se bála nejhoršího a už myslela na přechod, její gynekolog ji vyvedl z omylu. Žádné poklidné stárnutí se konat nebude. Místo toho si Iva s Vítkem mohou užít další kolečko bezesných nocí, vyměněných plen a odstříkaného mléka... tedy za předpokladu, že si svého čtvrtého potomka rozhodnou ponechat. 

Vítek chtěl žít aktivním životem, tak tady to má

Iva se cítí přešle. Dvě práce jí samozřejmě nesvědčí, protože síly ubývají. Nikdy by nehádala, že ji přechod překvapí tak rychle a v takové síle. Ale co už. Stalo se a ona musí vyhledat gynekologa, aby jí od nepříjemných symptomů pomohl. Iva doufá, že dnešní medicína je natolik vyspělá, že jí bude brzy lépe. A Vítek? Ten je jako vždy úžasný. Ještě doma před návštěvou si oba slíbili, že žádné pohřební řečičky vést nebudou. Naopak budou dva aktivní lidé, kteří budou pečovat o svou rodinnou pohodu a vzájemné štěstí. Ještě předtím, než vyrazili ke gynekologovi, vymysleli si, že půjdou na brusle. Jen kdyby tušili, že z jeho ordinace budou oba odcházet jako opaření.

Vítek je odhodlaný svou manželku ve všem podpořit 

Vítek je zkrátka úžasný chlap. Ne každý chlap se vedle svého vlastního podnikání zároveň stará o potřeby své manželky a svých dětí. Iva si ho nemůže vynachválit. Vždyť i její ženské problémy řeší s hloubkou sobě vlastní. Chce je pochopit, aby mohl Ivu podpořit. Iva se má vážně o koho opřít. Dobře si vybrala a zpětně by si měla za Roberta Duška znovu pomyslně nafackovat. I ten má však na Ivině zatím netušeném těhotenství podíl. Mezi Ivou a Vítkem zažehnul jiskru vášně, která způsobila, že je Iva před padesátkou těhotná.

Iva doufá, že jí bude lépe, aby opět zvládala své závazky

Iva, která je přesvědčená, že je v přechodu, doufá, že jí doktor nasadí adekvátní léčbu. Jinak by totiž své zběsilé pracovní nasazení dál zvládat nemohla. Masírování a výpomoc v bistru jí dává zabrat. Únava ji přepadává v práci a doma by už nejradši vůbec nic nedělala.

Čtvrté dítě by do stylu života Klímových už rozhodně nezapadlo

Nakonec se ukazuje, jak moc se oba pletli. Na brusle už žádný z nich nemá ani pomyšlení, když v ruce třímají ultrazvukový snímek s jejich čtvrtým potomkem. Tak tohle tedy nečekali. Čtvrté dítě není jen drobným zádrhelem, ale opravdu velkým problémem. Vždyť už teď se nemohou dočkat, až všechny děti ještě o něco více povyrostou a oni už budou mít úplný klid. Čtvrté dítě by znamenalo další roky plného nasazení, a to v době, kdy se už měli mít finančně lépe. Čtvrté dítě by dozajista narušilo dosavadní fungování rodiny Klímových. Ale protože to nejsou jen představy ani sny, nýbrž realita, budou se jí muset postavit čelem.

Zdroj článku:
  • Autorský text