5 hollywoodských herců, o kterých jste nevěděli, že pochází z Austrálie

5 hollywoodských herců, o kterých jste nevěděli, že pochází z Austrálie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slavní, talentovaní, krásní a... američtí? Pět herců, kteří se stali slavnými v Hollywoodu, přestože vůbec nepochází z USA. Čekali jste, že vyrůstali, žili nebo většinou ještě žijí v Austrálii? Opak je pravdou.

Nicole Kidman

Tato krásná herečka se sice narodila na Havaji, ale vyrostla v Austrálii. Dnes žije částečně v USA, kvůli práci, a částečně v Sydney. Australské kořeny jsou pro herečku dodnes důležité. Nicole si dokonce zahrála ve filmu Austrálie.

Russell Crowe

Světově proslulý antický hrdina „Gladiátor“ se narodil na Novém Zélandu, ale v Austrálii žije již od čtyř let. Russell se na rozdíl od jeho hereckých kolegů z Austrálie do Ameriky nikdy neodstěhoval. Žije v okrese Woolloomooloo a je spoluvlastníkem jednoho z místních ragbyových týmů (Rabbithons). Zkušení angličtináři Russellův původ obvykle rozeznají. Přízvuk si zachoval dodnes – vždy mluví „australsky“ bez ohledu na to, kde je.

Heath Ledger

Tento charizmatický herec se narodil ve městě Perth na západě Austrálie. Než se proslavil v Hollywoodu, prokázal svůj skvělý herecký talent hraním v několika australských produkcích, například ve filmu Ruce pryč.

Cate Blanchett

Cate Blanchett je nejenom krásná žena, ale také talentovaná herečka. Role si vybírá opravdu pečlivě tak, aby sedly její vizáži i charakteru. Narodila se v Melbourne a dnes žije v Sydney, kde provozuje divadelní společnost. Pokud má čas, ráda si ve svém divadle také střihne roli.

Mel Gibson

Celosvětově známého a oblíbeného herce Mela Gibsona jsme zařadili na konec seznamu. Jeho případ je trochu jiný. Narodil se v New Yorku, ale vzhledem k tomu, že jeho matka byla Australanka, v jeho dvanácti letech se celá rodina přestěhovala k protinožcům. Mel v Austrálii vystudoval hereckou školu National Institute of Dramatic Art. Úspěch zaznamenal také jako režisér či scénárista.

Mezi další známé hollywoodské herce pocházející z Austrálie patří dále Naomi Watts, Eric Bana, Geoffrey Rush a Hugh Jackman. Znáte ještě někoho, kdo by zapadl na tento seznam?