Nejlepší dokumenty o skutečných zločinech na Netflixu

Nejlepší dokumenty o skutečných zločinech na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dokumentů o sériových vrazích a záhadných zmizeních jsou na Netflixu desítky. „True crime“ seriály jsou vděčný žánr, podívejte se na přehled těch nejlepších případu, které vás nenechají vydechnout.

Night Stalker: Hon na sériového vraha 

Čtyřdílná série detailně popisuje řádění sériového vraha v 80. letech v Los Angeles. Série nabízí autentické rozhovory s přeživšími, vyšetřovateli případu, příbuznými obětí a také tehdejšími obyvateli sluncem zalitého LA, kteří byli v roce 1985 sužováni strachem. Obětí obávaného vraha se mohl stát kdokoli. Archivní záběry vás provedou také jeho zadržením, které se ve státech slavilo více než kdejaký sportovní úspěch. Nenávidění noční stalker Richard Ramirez zavraždil 14 lidí a v cele smrti následně strávil 23 let, dokud nezemřel. 

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil 

Ze zločinu se přesuneme do mysteriózna. Není fanouška nevysvětlených zájem a mystiky, který by neviděl video, kde se jednadvacetiletá dívka schovává ve výtahu. Jedná se o záběr z bezpečnostní kamery ve výtahu v losangelském hotelu Cecil. Zachycuje velmi podivné chování Elisy Lam, která byla ubytována v hotelu, a právě tehdy v noci byla naposledy viděna. 

Tento záznam obletěl v roce 2013 svět. Čtyřdílný dokument odhaluje hotel Cecil jako centrum podsvětí a kriminality v LA, kde byl ubytovaný také Richard Ramirez. Hovoří o konspiračních teoriích a vyšetřování, které vedla nejenom policie, ale také mnoho nadšenců po celém světě, a samozřejmě nabízí také šokující rozuzlení. 

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho 

Jestli se dá něco nazvat klasikou mezi true crime, pak jde jistě o autentické rozhovory s Tedem Bundym, pravděpodobně nejznámějším vrahem posledních dekád. Sociopat a sadista, od pohledu sympatický a inteligentní mladý muž během čekání v cele smrti poskytl svědectví o jeho řádění. Ty Joe Berlinger smrštil do čtyř hodin, ve kterých představil profil sériového vraha. 

Ďáběl od vedle 

Až do poloviny 70. let v Clevelandu poklidně žil ukrajinský imigrant John Demjanjuk. Pak byl ale nalezen na seznamu válečných zločinců žijících v USA. Mělo se jednat o sadistického dozorce z koncentračního tábora Treblinka, jemuž se mezi tamními přezdívalo Ivan Hrozný. Souzen byl v Izraeli, seriál odhaluje záběry z líčení, výpovědi židovských objetí a posouzení expertů. Ohledně celého procesu ale panuje celá řada nejasností a kontroverzí na obou stranách. Pokud tak čekáte jednoznačné odhalení pravdy, budete zklamáni. 

Zdroj: 

  • autorský text