Andrej Hryc z Ulice by dnes oslavil své narozeniny. Vzpomínáte, koho herec hrál v Ulici?

Andrej Hryc z Ulice by dnes oslavil své narozeniny. Vzpomínáte, koho herec hrál v Ulici?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Andrej Hryc, který mezi námi už bohužel není, by 30. listopadu oslavil své 73. narozeniny. Tohoto čísla se však nedožil, protože onemocněl akutní leukémií, na kterou zemřel 31. 1. 2021.

Boris Nekonečný byl navenek hřmotný, ale uvnitř jako beránek  

Herec Andrej Hryc coby Boris Nekonečný mladší zavítal do Ulice na podzim 2008, aby se připojil ke své dceři Libušce a vnukovi Boriskovi, kteří do Prahy vyrazili napřed. Pro diváky i stávající postavy v Ulici to znamenalo mnohé. Mimo jiné i to, že od této chvíle byl život v Ulici nejen hlučnější, ale také vášnivější a vřelejší... Tak to totiž u cirkusáckých rodin chodí.

Praha však nebyla místem, kde se chtěl Boris se svou rodinou usadit natrvalo. To by totiž nepřežil. Jelikož ale jeho ženě Marii diagnostikovali rakovinu, usoudil, že když ne lepším místem pro život, bude velkoměsto lepším místem pro léčbu jeho manželky. Herec Andrej Hryc hrál hlavu cirkusácké rodiny naprosto autenticky.

Ten, kdo Borise neznal, tomu tento hřmotný a velký pán naháněl hrůzu a vzbuzoval v něm respekt. Ten, kdo ho poznal, pochopil, že uvnitř je Boris jako beránek a že hodně dá na svou intuitivní ženu, která mimo jiné věštila z koule.

Žádného čáry máry byste se od ní však nedočkali. Místo vymýšlení sázela Marie na osobnost těch, kteří za ní chodili. Vždy se je snažila povzbudit v nelehké životní situaci a fungovala tak spíše jako alternativní psycholog. 

K věcem, které Boris Nekonečný opravdu nesnášel, patřily rozpory v rodině, bezpráví a násilí. Proti němu bránil i svou nejstarší dceru Libušku, ke které se vrátil bývalý manžel Eliáš. Ten se snažil na oko působit, že mu na své rodině záleží, ve skutečnosti však chtěl Libušku jen ovládat a postupem času ji dohnal k alkoholismu.

Andrej Hryc s kolegy, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Ne všichni měli Borise rádi 

Ne všichni se však s postavou Borise Nekonečného vlezli do dveří. Mohl za to fakt, že na první pohled Boris na lidi nepůsobil úplně nejlépe. Většinou se mračil a byl hlučný. To k ostatním vysílalo varovné signály. Když pak každý Borise poznal blíž, věděl, že se setkal s člověkem, na kterého se dá spolehnout.

Boris byl čestný, miloval svou manželku i celou rodinu. Velkoměsto a malý byt však pro něj byly těsné. A tak když to jen trochu šlo, s celou rodinou se vrátil k cirkusu. Tedy kromě Libušky a They. Ty se snažily žít trochu reálnější život. 

Celkově se dá rodina Nekonečných shrnout tak, že jako celek byli šťastní, jednotlivě pak členové rodiny Nekonečných měli na svém štěstí své mouchy. Třeba Libuška pořád před něčím utíkala. Zažila vztah s nezralým Matějem i násilí od svého bývalého manžela Eliáše.

Přesto se pak s Liborem Seidlem neusadila, ačkoliv ten by jí snesl modré z nebe. A Thea? Ta si pro změnu zase nevěřila. Vedle Libušky si připadala nezajímavě, což jí nevědomky potvrdil i Matěj, který si místo ní vybral její sestru.

Zdroje článku: