Jak zapadne drobná blondýnka mezi drsné operativce z 1. oddělení?

Jak zapadne drobná blondýnka mezi drsné operativce z 1. oddělení?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oblíbená parta z Případů 1. oddělení je zpět, a protože od okamžiku, kdy skončilo natáčení předchozí série, uplynulo pár let, objevily se i drobné změny v sestavě kriminalistů.

Pod vedením majora Tomáše Kozáka (Ondřej Vetchý) pracují opět operativci kapitán Martin Pražák (Filip Blažek), kapitán Petr Anděl (Petr Stach) a poručík Vítězslav Sršeň (Miroslav Vladyka). A partu doplní konečně žena, kapitánka Adéla Čulíková.

Za zmínku stojí, že se před penzí ještě v pozici vyšetřovatele ve známé partě zabydlí major Josef Korejs a posilou bude nový vyšetřovatel kapitán Jiří Netík (Juraj Loj).

O ženské postavě v partě kriminalistů už se mluvilo od začátku seriálu, ale žen, které by pracovaly v těchto pozicích, nebylo v minulosti tolik, což je dáno hlavně psychickou a časovou náročností profese. Časy se ale mění a i ženy se dokázaly zabydlet v tomto mužském prostředí. Zatímco třeba v seriálu Specialisté je ženská postava od začátku projektu, režisérská parta s Peterem Bejbakem si dala na čas.

Castingem prošla vítězně téměř neznámá Barbora Bočková (32). Křehká blondýnka je rodačkou z Třebíče a jejím oborem byl původně sport a fyzioterapie. Na casting se přihlásila v covidovém období, kdy se vše řešilo přes video.

Oujeský / © Česká televize

Herečka přiznala, že být tak blízko skutečným případům, které se staly, nebylo vůbec jednoduché a musela se naučit držet si trochu odstup. Ze začátku, kdy se s prostředím seznamovala, musela občas poodejít a vydýchat to.

Barbora začala s herectvím až po ukončení kariéry ve vrcholovém sportu. Byla moderní gymnastkou. Spolu s tím absolvovala magisterské studium na FTVS v oboru fyzioterapie. K divadlu se dostala náhodou na škole, když ji kamarádka z Třebíče pozvala do amatérského hereckého souboru působícího na Právnické fakultě UK. To jí dalo impuls ke studiu na DAMU.

Barboru jste možná zaregistrovali ve filmu Zátopek nebo jste se vydali do kina na film Promlčeno, kde dostala jednu z hlavních rolí a zahrála si po boku Karla Rodena.

Seriál Případy 1. oddělení by tak mohl výrazným způsobem ovlivnit její popularitu a další hereckou kariéru. Zajímavé bude, jak se její postava dokáže zabydlet v prostředí, kde je často hodně vypjatá atmosféra, kterou dokázal svým rozvážným způsobem zklidnit Václav Plíšek (Bolek Polívka), který je už spokojeným penzistou.

Seriál je ve vysílání každé pondělí večer na ČT a naleznete ho i v iVysílání.

Zdroje článku:
  • autorský článek,
  • Blesk