Jaké nové herce jsme v roce 2022 přivítali v seriálu Ulice?

Jaké nové herce jsme v roce 2022 přivítali v seriálu Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rok 2022 přivedl do Ulice řadu nových, neokoukaných tváří. Patří mezi ně Adam Langer, Jiří Šimek, Michelle Hansenová a Jan Mansfeld. Koho vlastně hrají a komu v seriálu nejvíc zasáhli do života?

Adam Langer jako darebák Riči

Mezi nejnovější tváře seriálu Ulice patří vykutálená dvojka Fógl a Riči, kteří se objevili zřejmě jen proto, aby ztrpčovali život Sáře (Ema Businská). Ta u nich má dluh, protože když před časem společně vykradli Šárčin krámek a Riči s Fóglem byli dopadeni, Sára z toho šťastně vyvázla.

Kluci ji nenaprášili a rozhodli se vybrat si to tak, že Sáru později zapojili do svých nekalých kšeftů. Dívka doma schovávala falešné telefony, které pak kluci prodávali nicnetušícím zákazníkům. Anička Lišková si začala všímat, že se všichni tři často scházejí a něco spolu kují. Její všetečné otázky dohnaly Ričiho k pořádné paranoii.

Dokonce se rozhodl vtrhnout k Aničce do bytu a vytáhnout na ni nůž. Nebýt Bedřichova včasného zásahu, kdo ví, jak by to dopadlo! Ričiho si v poutech odvedla policie a od té doby se v Ulici neukázal. Vrátí se ještě?

Jeho představitele Adama Langera (*1996) znají hlavně diváci seriálu Pan profesor. Tam si zahrál Davida majícího složitý vztah se svým otcem. Mihl se také v seriálech Specialisté a Stíny v mlze a ztvárnil Sebastiana v seriálu Sestřičky – Modrý kód. Hrál rovněž ve filmech Past a Krajina ve stínu (obojí 2020).

Jiří Šimek alias Fógl, ten hodnější darebák

Zatímco Riči trůní v cele, Fógl peláší za hranice. Ačkoli byli vždycky nerozluční a jeden druhého by nikdy nezradili – muselo by se stát něco hodně špatného, aby se to změnilo – usoudil Fógl, že bude lepší přečkat napjatou situaci daleko odtud. Rozhodl se odjet do Španělska. V Ulici tak momentálně nevídáme ani jeho.

Dan si myslí, že by ho Sára měla nahlásit na policii, ale dívka ví, že Fógl je hodný kluk. Ostatně jí nejedenkrát pomohl, bránil ji před Ričim, když se ji pokusil znásilnit. Je možná méně chytrý a atraktivní než jeho zlotřilý kumpán, avšak srdce má na správném místě.

Jiří Šimek (*1991, Tábor), který Fógla hraje, si už střihl řadu dalších rolí v českých seriálech (Svět pod hlavou, Specialisté, Dáma a Král, Bez vědomí, Poldové a nemluvně, 1. MISE aj.). Účinkoval rovněž ve filmech, např. Zátopek, Bourák, Anthropoid, Zločin v Polné ad.

Michelle Hansenová – nová Skyler

Frantova bývalá přítelkyně Skyler vstoupila do Ulice s tváří Sary Sandevy, pak se na nějaký čas vytratila a nikdo zřejmě nečekal, že by se ještě kdy objevila. Teď se Skyler skutečně vrátila, ale hraje ji česká herečka s dánskými kořeny Michelle Hansenová.

Debutovala v seriálu První republika (objevila se v epizodě s názvem Módní salon Valenta) a k vidění byla i v Osudových láskách, kde představovala Boženu Němcovou. Jako Skyler musí mluvit zčásti česky a zčásti anglicky, takže dostává scénáře psané napůl v češtině a napůl v angličtině, což je prý docela oříšek.

V nejnovějších dílech se poněkud nebezpečně sblížila s Frantou, s nímž má kvůli práci strávit většinu léta na festivalech. K jejich štaci se ovšem připojí také Bára s Anežkou. Na podzim se má Skyler s malým Chrisem přestěhovat na několik měsíců do Prahy, a tak se s Frantou bude vídat mnohem častěji. Přeskočí mezi nimi stará jiskra?

Jan Mansfeld coby sobecký scenárista

Další novou posilou Ulice se stal Jan Mansfeld (*1990, České Budějovice), jehož jste mohli vidět v menších rolích v seriálech Modrý kód, Specialisté a Stíny v mlze. Svou vůbec první roli si zahrál ve filmu Zlatý podraz režiséra Radima Špačka, následně hrál v pohádce Princezna a půl království. Zpočátku sympatická úloha talentovaného scenáristy, kterou získal v Ulici, se v posledních dílech vyvinula v sobeckého a necitlivého rozvraceče rodiny Marečkových.

Jako Jakub Štěpánek se zamiloval do Karly, kterou by si však přál mít jen pro sebe. Nechce se o ni dělit ani s jejími dětmi. Karla se s ním před letní pauzou rozešla, ale je nad slunce jasné, že se Jakuba tak snadno nezbaví. Od září si s ním nepochybně ještě užije – a ne v dobrém slova smyslu.