Titanic znovu v kinech?

Titanic znovu v kinech?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud byste se po dlouhé době chtěli znovu vidět s Jackem a Rose na velkém plátně, tak se vaše přání brzy splní: Na oslavu 25. výročí se do kin vrací hit Jamese Camerona „Titanic“ ve 4K HDR High Frame Rate 3D verzi – tedy v nejmodernější kvalitě, kterou momentálně máme.

Takhle jste „Titanic“ ještě nikdy neviděli

Máte chuť na romantickou plavbu na Valentýna, a navíc za málo peněz? Tak byste se měli příští rok vydat do kina, protože nyní bylo oznámeno, že „Titanic“ bude u příležitosti 25. výročí opět uveden do kin po celém světě – a bude kompletně přepracován, protože film se bude promítat ve 4K verzi s HDR High-Frame-Rate a ve 3D – a tedy v tak dobrém obrazu jako ještě nikdy předtím!

Premiéru této moderní verze bude 10. února 2023, právě včas na romantický svátek. Pokud tedy chcete oslavit shledání s Jackem (Leonardo DiCaprio) a Rose (Kate Winsletová) na palubě legendárního luxusní parníku, měli byste si tento den již označit ve svém kalendáři.

Klasický film dodnes oblíbený

O snímku „Titanic“ asi už nelze nic nového říct. James Cameron ve svém filmu kombinuje historickou faktičnost s fiktivním milostným příběhem. Fráze jako „Jsem král světa“ nebo balada „My Heart Will Go On“ kanadské zpěvačky Céline Dionové, která získala Oscara za nejlepší filmovou píseň, jsou v popkulturní paměti navždy spojeny s dojemným milostným příběhem o Jackovi a Rose, kteří na palubě Titaniku prožijí dojemnou a současně tragickou romantiku.

James Cameron se tímto dramatem zapsal do filmové historie: „Titanic“ byl v roce 1998 nominován celkem ve 14 kategoriích na Oscary a získal ocenění v 11 z nich – včetně kategorií „Nejlepší film“, „Nejlepší režie“ a „Nejlepší filmová hudba“.

Navíc byl film od svého vydání až do roku 2009 nejvýdělečnějším filmem všech dob, dokud nebyl Cameron sám sebou překonán „Avatarem“. Ale nejspíše se výdělky příští rok ještě o kousek zvýší – přece jen se čeká znovu nával do kin, když se můžeme kouknout na film ve 4K.

Zdroj článku: