Ani legendární Titanic není nepotopitelný. Jaké filmové chyby se ve snímku objevily

Ani legendární Titanic není nepotopitelný. Jaké filmové chyby se ve snímku objevily
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tento velkofilm se snad navždy zapíše do dějin jako mistrovské dílo Jamese Camerona. Pokaždé nás dokáže znovu rozesmát i rozplakat. Známému režisérovi ale opravdu jen tak nějaká chyba neunikne. Přesto pozorní diváci pár chybiček našli a budete se divit, že jste si jich nevšimli už dřív.

Chyby v záběrech

První chyby si můžete všimnout už u Jackova (Leonardo DiCaprio) účesu. Když Jack žádá Rose (Kate Winslet) o tanec, tak má vlasy na patku, vzápětí jsou ulíznuté dozadu a potom jsou zase zpět na patku.

Když je Jack uvězněný v poutech, má na sobě kšandy. Když mu ale potom přijde Rose na pomoc, kšandy najednou zmizí.

Čtěte také: Chybička se vloudila aneb přešlapy ve světoznámých filmech

V záběru, kdy se Rose snaží Jacka osvobodit sekerou, je ve zpomaleném záběru vidět, že ve skutečnosti netrefí pouta, ale Jackovo zápěstí. Je také vidět, že pouta už byla přeříznutá ještě před dopadem sekery.

V jedné scéně Rose zaútočí na číšníka a udeří ho. Můžete si ale všimnout, že má ruku od krve ještě před tím, než k ráně dojde.

Čtěte také: I mistr tesař se někdy utne aneb jaké filmové chyby Zdeněk Troška v pohádce Princezna ze mlejna 2 neuhlídal

Několikrát si také můžete všimnout odrazu kamery. Například, když jde Jack na oběd, je kamera vidět ve skle dveří. Poté, když se Jack s Rose chystají nastoupit do auta, tak si odrazu můžete všimnout na předním skle. A ještě když se Jack ptá kapitána, jestli na lodi zůstane, tak je odraz kamery vidět v zrcadle.

Čtěte také: Smrt Sheldona a vtipný překlep – těchto chyb si ani producenti seriálu Teorie velkého třesku nevšimli

Chyby v historických faktech

Jack vypráví Rose o jezeru Wissota. To v té době však ještě nemohlo existovat, protože jde o umělou vodní nádrž, která byla napuštěna až v roce 1918, tedy až 6 let od doby, kdy se potopil Titanic.

Čtěte také: Filmové chyby v poetickém filmu Postřižiny. Na co si při natáčení filmaři nedali pozor

Rose k lodi přijede autem z roku 1914. To v té době také neexistovalo.

Obrazy, které jsou ve filmu zmíněny, vznikly až o pár let později. Mezi nimi je například obraz Nymfy z roku 1920 nebo Lekníny z roku 1917.

Čtěte také: Filmové chyby: Vesničko má středisková, dokonalá nedokonalá komedie

Když se Titanic potápí, a lidé nastupují do záchranných člunů, můžete si všimnout, že jeden z pasažérů má digitální hodinky. Ty se však začaly vyrábět nejdříve o 60 let později.

Historická chyba je také v počasí. Ve filmu loď vyplouvá do slunečních paprsků, přitom dobové fotografie i svědectví dokazují, že obloha byla zatažená a bylo o několik stupňů méně.

Čtěte také: Filmové chyby: Co se ve filmu Vrchní, prchni! úplně nedomyslelo

I přes tyto drobné chybičky však Titanic zůstává jedním z těch nejvelkolepějších filmů všech dob. Jamesi Cameronovi se totiž naprosto skvěle povedlo dostat tento smutný příběh mezi široké publikum, a ještě ho propojit s nezapomenutelným milostným příběhem.