Filmové chyby: Co se ve filmu Vrchní, prchni! úplně nedomyslelo

Filmové chyby: Co se ve filmu Vrchní, prchni! úplně nedomyslelo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh o sukničkáři Vránovi, který si na alimenty začne přivydělávat tím, že si hraje na falešného číšníka je česká klasika a málokdo tento snímek neviděl. Všimli jste si ale nespočtu chybiček, které se při natáčení přihodily a nebyly vystřiženy?

Dalibor Vrána se živí hlavně jako číšník podvodník, dokáže to ale dobře tutlat doma. Tam si všichni myslí, že si vydělává hraním na housle ve večerních podnicích, proč by ostatně doma každý den trénoval. Během toho, co u zrcadla nacvičuje, jak suverénně zkasírovat hosty v restauraci, si pouští gramofon s vážnou hudbou, aby to vypadalo, že pilně cvičí. Hudba však hraje ještě dřív, než Vrána položí jehlu na desku.

Nepatrná chyba se objevila ve scénáři, a to když host dává Vránovi 500 korun, které si on musí jít jakože rozměnit. Nasedá do auta a diví se, že host zaplatil pětistovku za jedno pivo. Přitom mu host vůbec neřekl, za co všechno chce platit.

Čtěte také: I mistr tesař se někdy utne aneb jaké filmové chyby Zdeněk Troška v pohádce Princezna ze mlejna 2 neuhlídal

Chybička se vloudila i do scény, kde se Vrána snaží vylákat vrchního z restaurace pod záminkou nutnosti přeparkování číšníkova auta, z důvodu čištění kanalizace. Nejdříve Vrána zaparkuje svůj vůz přímo za ono auto, následně jde číšníkovi zavolat a v dalším záběru na zaparkovaná auta už tam jeho Velorex nestojí.

S auty byly obecně samé problémy. V pasáži, kdy se Dalibor Vrána snaží dojet ve svém starém Velorexu pro nové auto si při nasedání do automobilu nedopatřením přivře mezi dvířka také kus kabátu. Ve scéně, kdy se konečně podaří Vránu roztlačit a popojet pár metrů, už ale žádný kabát vidět není. O pár chvilek později při záběru na jeho novou Ladu, ve které sedí Vrána s dětmi, jde dokonce v oknech vidět odraz celého filmového štábu.

Čtěte také: Chybička se vloudila aneb přešlapy ve světoznámých filmech

Že to se svým filmovým manželem neměla Libuše Šafránková zrovna jednoduché vypovídá i část, kdy se napřáhne a dá Josefu Abrhámovi facku. Pokud se ale na celý záběr podíváte zpomaleně, tak uvidíte, že se ho vůbec nedotkla.

Čtěte také: Vtipné filmové omyly v hollywoodských trhácích. Pobavte se!

A největší chybou je bezesporu scéna, kdy si Vrána dělá fotografii se svatebčany. Muži stojící za Vránou si několikrát změní pozice, jeden si dokonce nejdřív sundá sako, pak ho má zase na sobě i s kravatou a v závěru se fotka otištěná v novinách úplně liší.

Všimli jste si ještě jiných nesrovnalostí v této jinak perfektní komedii?